szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lázár Jánost megkérdezték a vagyonnyilatkozatokról, szerinte nem gond, ha egy politikus utólag módosít.

Vagyonnyilatkozatok 2018
Alig több mint hatvan nappal a választás előtt a képviselőknek, kormánytagoknak ismét vallaniuk kellett: január 31. volt a vagyonnyilatkozatok leadásának határideje. Nem mondjuk meg olvasóinknak, mennyire tekintsék hitelesnek ezeket a nyilatkozatokat, erről nyilván mindenkinek megvan a maga véleménye. Egy biztos: gyűjtésünkből megtudja, mekkora vagyont vallottak be azok, akik vezetik az országot, vagy szeretnék azt vezetni. Aztán ezt mind fel lehet idézni, amikor majd 2018 híreinek főszereplői lesznek.
Friss cikkek a témában

"Nem terveztem, hogy mesélek az új szőlőmről" – így próbált poénkodni Lázár János miniszter a Kormányinfón. Az éjjel nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatából derült ki: lett új földje, ebből az egyik szőlő Mádon. Azt monda, még nem tudja, mihez kezd vele. "Ha lesz döntés, tájékoztatom."

Arról nincs véleménye, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester csaknem 2 milliárdos osztalékot vett ki a cégeiből. Ezt azzal verte vissza, hogy 400 ezer vállalkozó van az országban, ő csak azzal a céggel foglalkozik, amelyben részvényes. De hogy az fizet-e osztalékot vagy sem, erről majd májusban döntenek.

A vagyonnyilatkozatok hitelességére és következmények nélküliségére vonatkozó kérdésekre azt mondta, első körben a parlamenti bizottságnak kell a vagyonnyilatkozat hitelességét vizsgálnia, ha bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor eljárás indul a képviselővel szemben. Lázár szerint önmagában nincs gond azzal, ha egy képviselő belejavít a vagyonnyilatkozatába,

"mi lenne szegény Gyurcsánnyal, ha szankcionálnánk, hogy hazudott".

Bár utóbbi ügyben az is lehet, hogy a Magyar Idők hazudik, mivel Gyurcsány szerint a "megtalált" 150 millió forint igenis szerepel a vagyonnyilatkozatában. Lázár emlékeztetett arra, számos esetben indult vagyonosodási vizsgálat, Orbán Viktorral is előfordult, hogy be kellett vinnie a gázszámlát a gázbojlerről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Kásler Miklós összerakná Hunyadi Mátyás csontjait

Kásler Miklós összerakná Hunyadi Mátyás csontjait

Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá