Pálmai Erika
Pálmai Erika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem csak szavazásra buzdít, de a választáson is elindul Lévai Katalin korábbi MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter, aki ősszel alapított nyugdíjas pártja színeiben szerezne mandátumot – értesült a hvg.hu. A politikus zuglói ambíciói viszont az ellenzék esélyét csökkenthetik, mivel a körzetben a szocialistáknak is van jelöltjük.

Saját pártja, az ősszel alapított Lendülettel Magyarországért jelöltjeként, Zulógban indul egyéni képviselői mandátumért Lévai Katalin volt MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter, korábbi EP-képviselő – értesült a hvg.hu.

A leendő képviselőjelölt pedig már a keddre tervezett hivatalos bejelentése előtt belehúzott a kampányba: egy a Szabad Zugló címen megjelent kiadvány "januári száma" gyakorlatilag róla és pártjáról szól egy keresztrejtvény és egy tepsis rakott csirke receptjével körítve. (Na jó, az esélyegyenlőség kedvéért jutott bele egy-egy fürdőruhás fotó Zimány Lindáról és Hosszú Katinkáról). A lapból kiderül, hogy Lévai boldog embereket szeretne látni, és az is, hogy pártjának a Nemzeti Idősügyi Program kidolgozása a legfontosabb feladata.

©

Az ingyenesen terjesztett és önmeghatározása szerint baloldali liberális lapból amúgy a zuglói olvasók azt is megtudhatják, hogy "Kunhalmi beszólt Gyurcsánynak" továbbá, hogy "A Jobbik és az MSZP összefog".

"A kiadvány ötletével a kiadó keresett meg. Látták, hogy milyen sokat dolgozunk, és ehhez képest milyen csekély a sajtónk" 

– mondta a hvg.hu-nak Lévai a kiadvány keletkezésének körülményeiről. Hozzátéve, "megragadtam az alkalmat". Lévai – aki a HVG-nek néhány éve arról beszélt, hogy a politizálás mint értelmiségi szakma a jövő útja – elmondása szerint nagyon jó tapasztalatokat szerzett a kiadvány készítőiről. Neki talán vannak személyes tapasztalatai, a hvg.hu azonban csak a homállyal szembesült. A kiadó az amúgy ruházati kiskereskedelemben utazó Jan Xian Kereskedelmi Kft., amely tavaly januárban alakult, székhelye a XXI. kerületben van (és nem Zuglóban). A cégbíróságon elérhető adatok szerint a cég lapkiadással nem foglalkozik, a hivatalosan megadott e-mail-címre írt levelünk pedig kézbesíthetetlenként jött vissza.

Lévai tagja a V18 csoportnak is. A tizenegy volt kormánytag által alapított csoport elvben nem tart kapcsolatot egyetlen párttal sem, nem támogatja egyiket sem, konkurencia sem akar lenni, tagjainak egyetlen célja van: elérni, hogy a választók menjenek el szavazni 2018-ban. A V18 alapítói Lévai mellett Andor László, Balázs Péter, Bárándy Péter, Bod Péter Ákos, Göncz Kinga, Holoda Attila, Mellár Tamás, Pusztai Erzsébet, Raskó György és Székely Tamás.

A szocialisták és a párbeszéd zuglói jelöltje, Tóth Csaba (MSZP) a hvg.hu-tól értesült arról, Lévai Katalin is indul a választáson. Annyit üzent:

"Nem láttam még a kerületben, sok sikert kívánok neki." 

Tóth azt mondta, négy éve is több kihívó volt, nem gondolja, hogy Lévai indulása bármennyiben is rontaná az esélyeit. Abban bízik, hogy a választók az esélyes jelöltre szavaznak majd. Tóth négy éve 1925 szavazattal nyert az akkori fideszes, Papcsák Ferenc ellen. Most a Fidesz Jelen Tamást indítja, aki korábban a XI. kerületben volt alpolgármester, most viszont egy zuglói önkormányzati bizottság tagja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sok volt a jóból: amikor már annyit járt az ember a Holdra, hogy meg is unta

Sok volt a jóból: amikor már annyit járt az ember a Holdra, hogy meg is unta

Gyakrabban kereshet majd a Google-ön, ha ezt az új funkciót bevezetik

Gyakrabban kereshet majd a Google-ön, ha ezt az új funkciót bevezetik

Videó: itt a bizonyíték, hogy ez az új BMW M5 tényleg 800+ lóerős

Videó: itt a bizonyíték, hogy ez az új BMW M5 tényleg 800+ lóerős

Vona Gábor politikai workshopot szervez, 7 ezer forintért

Vona Gábor politikai workshopot szervez, 7 ezer forintért

Így jótékonykodnak a fociválogatott játékosai

Így jótékonykodnak a fociválogatott játékosai

Csúnyán megleckéztette Belgiumot a svájci válogatott

Csúnyán megleckéztette Belgiumot a svájci válogatott