szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?

Egy semmitmondó, a Fideszre visszamutogató közleménnyel zárta le azt a kérdést az MSZP, ki kell-e zárni a pártból azt a képviselőt, aki egy olyan manipulált képet tesz ki Orbán Viktorról, amin a miniszterelnök főbe lőve látható, alatta olyan felirattal, hogy a képen nincs semmi hiba.

Magyarán: nem érzi úgy az MSZP, hogy lépnie kéne a pécsi Simon József ügyében, aki a Pesti Srácok Facebook-oldalára tette fel kommentben ezt a képet. Amikor a fideszes Pócs János tette fel az "ő volt a SOROS" feliratú döglött disznót ábrázoló képet a Facebook-oldalára, azt viszont nem hagyta ennyiben az MSZP.

©

A szocialisták rövid időn belül két közleményt is kiadtak, melyben Pócs János távozását követelték a közéletből. Pócs posztja mindenesetre nagyobb utat járt be, mint vélhetően Simoné fog, de kategóriájában nem sokban különbözik.

©

Pócs ott azzal érvelt, nem Soros Györgyre utaltak a felirattal, csak a levágáskor soros sertésre. Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető – aki most Simon kizárását követeli – megengedő volt, szerinte le akarták járatni Pócsot, és ő Pócs értelmezését vette alapul. A miniszterelnök annyival intézte el a kérdést, disznóvágási ügyek nem tartoznak a kormány hatáskörébe. Lázár János miniszter ment neki keményen Pócsnak, lényegében antiszemitának minősítette a bejegyzést, és azt mondta, nem méltó fideszeshez az ilyen.

Pócsot sem zárták ki, viszont a poénja ráégett, ahogy a pártjára is.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Gernot Langes-Swarovski, aki naggyá tette a céget

Meghalt Gernot Langes-Swarovski, aki naggyá tette a céget

Kémfotók: már alig álcázzák a teljesen új Skoda Fabiát

Kémfotók: már alig álcázzák a teljesen új Skoda Fabiát

Orbán, a virológus – az EU-nak nincs oltása ilyen ellen

Orbán, a virológus – az EU-nak nincs oltása ilyen ellen