szerző:
Gergely Zsófia

Mikor már azt hinnénk, hogy a kormányoldali média ennél gusztustalanabbul már tényleg nem tudja tovább görgetni az Együtt elnökének gyermekelhelyezési ügyét, a Vajna-tévé még mindig tud hűha-élményt okozni. Szerdán megtudhattuk, hogy a 3 gyerek sorsáról szóló családjogi kérdés most már „a széles nyilvánosság felelőssége”.

Ki más nyilatkozhatott volna hitelesebben Juhász Péter napok óta lavinaszerűen dagadó magánéleti problémájáról, mint a Pestisrácok.hu főszerkesztő-helyettese, Szarvas Szilveszter. A Mokka kanapéjára invitált kormányoldali médiamunkás ugyanis még hétfőn interjút készített az Együtt elnökével, elsősorban azt próbálta kideríteni, lemond-e pártbeli posztjáról a történtek miatt.

Pachmann Péter műsorvezetőként tökéletes alákérdezéssel segítette az elvárt (pre)koncepció szerint a „mindenkit végigkérdező” pestisrácos Szarvas alapos tényfeltáró munkájának ismertetését. Az interjú így szót sem érdemelne, pontosan megfelel a Vajna-tévé kanapéján elkövetett beszélgetések szintjének.

Csakhogy volt egy olyan pontja, amiről nehéz eldönteni, hogy tragikomikus vagy vérfagyasztó. Pachmann ugyanis – azért megfelelően tompító felvezetéssel – feltette a kérdést arról, hogy ildomos-e az ellenzéki politikus privát szférájában turkálni könyékig:

"Egy újságírónak nyilván az a feladata, hogy információkat hajszoljon, de ha 3 kisgyerek érintett lehet, akkor nem kell megálljt parancsolni valahol belül?”

Mire Szarvas először reflexből azt válaszolta, hogy "leginkább Juhász Péternek kellene megálljt parancsolnia". A műsorvezető legalább tovább firtatta, hogy "amikor már a volt élettárs azt kéri, hogy a nyilvánosság kizárásával történjen, mert ezek kettejükre tartoznak?".

És ekkor az országos nyilvánosság megtudhatta, hogy a – természetesen kék Soros-hirdetésekkel gazdagon kidekorált – online lap szerkesztője szerint:

"ez innentől kezdve nem kettejükre tartozik".

A magyarázat a legérdekesebb: mivel "ezek a bírósági periratok kiszivárogtak, ’valakinek’ ugyanis érdekében állt, hogy ezek kiszivárogjanak. Innentől kezdve nem lehet arra hivatkozni, hogy ez magánélet és kettőjükre tartozik, ez innentől kezdve a széles nyilvánosság felelőssége" – jelentette ki Szarvas, aki még hozzábiggyesztette: "és Juhász Péter felelőssége is, hogy ezzel elszámoljon".

Vagyis nem elég, hogy valakinek a privát ügyéről, teljesen szabálytalanul iratokat tesznek közzé, az ettől kezdve közügynek minősül. Mert "valakinek" ez az érdeke.

Juhász Péter, az Együtt elnöke amúgy bejelentette, hogy lezárult a gyermekelhelyezési pere, volt élettársával közleményt adtak ki – ezt itt olvashatja el.

Amikor a soros-plakátokkal telenyomott lap munkatársa a soros-hirdetésekkel kitömött tévében nyilatkozik
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!