szerző:
hvg.hu

A Fővárosi Kormányhivatal szerint a Fidesz nem sértett törvényt a plakátolással.

A Fővárosi Kormányhivatal megvizsgálta a Fidesz és az ODEX Outdoor Expert Kft. között létrejött hirdetési szolgáltatás megrendelésére vonatkozó vállalkozási keretszerződést, és megállapította, hogy a szerződésben szereplő listaárak a törvényi előírásoknak megfelelnek – írta a hivatal a közleményben.

A plakátcégek 2018-ban az előző évi legmagasabb áron adhatják a plakáthelyeket a közpénzből gazdálkodó szervezetek (így a pártok) számára. A 2018-ra közzétett listaárak jövő évtől lesznek érvényesek. A kormányhivatal szerint többen félreértették a jogszabályt. Szerintük az lehetett megtévesztő, hogy a JCDecaux közölte a 2018-as árakat, de azok csak jövőre lesznek érvényesek.

Korábban több ellenzéki párt is vizsgálatot követelt, kedden az MSZP fordult a kormányhivatalhoz és az Állami Számvevőszékhez, mert számításaik szerint a Fidesz 33 százalékos kedvezményt vett igénybe. Vélhetően a 17-es és 18-as adatokat hasonlították össze. Az Együtt feljelentést tett. Az Állami Számvevőszék csak a választás után vizsgálja a Fidesz gazdálkodását. A Fidesz is azon az állásponton van, hogy nem sértettek törvényt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!