szerző:
hvg.hu

Felülvizsgálná az összes állami földterületi szerződést Karácsony Gergely, és visszavenné a spekulatív céllal megvásárolt földeket.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Visszavenné a spekulációs céllal vett földeket, és megvizsgálná a földbérleti szerződéseket az MSZP–Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely. Úgy véli ezen a területen vannak a földeket generációk óta használó családok, másfelől pedig van a "fideszes hatalmasságok világa, akik kinézték maguknak ezt a részt, azért, hogy a barátaikkal vadászni tudjanak", utalván egy konkrét szabolcsi esetre, amelyet az MSZP elnökhelyettese, Gőgös Zoltán ismertetett – ez az ügy 25 helyben lakó, generációk óta földet művelő családot érint Bökönyben, akik nem kapták meg a földeket a Honvédelmi Minisztériumtól, helyette, az MSZP meglátása szerint, Tasó László országgyűlési képviselő és baráti köre jutott a földekhez.

Karácsony szerint az ilyen esetek mutatják, Magyarországnak nem kormánya van, hanem "uralkodó elitje" van.

Hogy a mezőgazdaságban milyen módokon lehet támogatásokhoz jutni, és hogy került helyzetbe a kormányközeli pénzes elit a földeknél, itt írtuk le részletesen.

Attól, hogy Karácsony megvalósíthassa a céljait, egyelőre elég távol van.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!