szerző:
hvg.hu

Az Indexnek egy olvasója azt állítja, az után tették ki az egyik Király utcai török étteremből, hogy kikérte a vásárlók könyvét.

Sokallta a kiválasztott ételekért elkért árat az a nő, aki január 28-án hajnalban tért be egy Király utcai kebaboshoz. Az Indexnek küldött levelében azt állítja, hogy az üzletben nem voltak kirakva a fogások árai, az elvitelre kért két adagért pedig többet számoltak fel a kasszánál, mint amire számított és blokkot sem kapott.

A nő azt állítja, hogy az eladó többszöri kérésre sem adta át a vásárlók könyvét, végül pedig odahívta a biztonsági őrt, aki távozásra szólította fel a vásárlót és a barátját. Ennek ők nem tettek eleget, de közben az őt kiszolgáló eladónő pénzt rakott a reklamáló vásárló nyitott táskájába.

A nő beszámolója szerint a biztonsági ez után az eladó kíséretével a két vállánál fogva a bejárathoz lökdöste őt, a lépcsőnél pedig meglökte. A vásárló emiatt leesett a lépcsőn, a két nappal később elvégzett orvosi vizsgálat szerint eltört a lábfeje. A sérülése nyolc napon túl gyógyul, emiatt hat hét betegszabadságra kényszerült, begipszelt lábbal tölti.

A nő azt állítja, hogy bár az eladó és a biztonsági azzal vádolta, részeg, ő korábban egy koncerten csak két pohár sört ivott. Az esés után párjával még az utcán rendőrt hívtak, később pedig feljelentést tettek, az ügyet a VII. kerületi rendőrkapitányság vizsgálja.

A lap megkereste az étterem tulajdonosát, aki szerint a nő a viselkedésével és nem megfelelő állapotával megzavarta a többi vendég nyugalmát, akadályozta a kiszolgálás zavartalanságát. Többszöri kérés és felszólítás ellenére sem hagyta el a helyiséget, ezért "tessékelték ki".

A tulajdonos tagadja, hogy a biztonságért felelős személy okozta volna a balesetet. A rendőrség állításuk szerint még nem kérte ki tőlük a biztonsági kameráik felvételeit, az aznap este kiérkező rendőrök azok megtekintése során nem találtak szabálytalanságot.

A felvételeket a lap újságírója is látta. Ezek szerint a biztonsági őr és az eladó tényleg kitolta a nőt az étteremből, és az is látszik, hogy a nő az ajtónál elesik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Gyrost követelő részeg vendéget késelt meg egy egyiptomi szakács Ferencvárosban

Egy IX. kerületi büfénél egy részeg vendég zárás után akart gyrost venni, de elküldték. Az utána következő vendéget viszont kiszolgálták, és ebből balhé lett. Az egyiptomi származású szakács egy nagyméretű késsel próbálta megfékezni a részeg férfit, és súlyos sérüléseket okozott neki. Mindkettőjük ellene vádat emeltek.

Az Európai Bírósághoz fordul Tordai a félmilliós bohócorr miatt

Az Európai Bírósághoz fordul Tordai a félmilliós bohócorr miatt

Révész Sándor: Hallgass, ha szót akarsz

Révész Sándor: Hallgass, ha szót akarsz

A zsidózó Szávay december 31-én adja vissza mandátumát

A zsidózó Szávay december 31-én adja vissza mandátumát

Ez lesz az új telefonos divat? Itt a világ első lyukasztott kijelzős mobilja

Ez lesz az új telefonos divat? Itt a világ első lyukasztott kijelzős mobilja

Hiába akar a kormány szabadulni a közmunkásoktól, a polgármesterek foggal-körömmel ragaszkodnak hozzájuk

Hiába akar a kormány szabadulni a közmunkásoktól, a polgármesterek foggal-körömmel ragaszkodnak hozzájuk

Széllel és esővel indul a hét, de aztán kisüthet a nap

Széllel és esővel indul a hét, de aztán kisüthet a nap