szerző:
hvg.hu

Feketével festették le a lényeges részeket a Jobbik plakátjain.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Azonos módszerrel festettek le több tucat jobbikos választási óriásplakátot a fővárosban. A párt szerint szervezett akcióval próbálják eltüntetni az alig néhány napja kihelyezett választási hirdetéseik legfőbb üzeneteit – tudósított a csütörtöki RTL Híradó.

Budapest több pontján is megrongálták a Jobbik plakátjait, feketével festették le a lényeges elemeket, így most már nem látszik, ki helyezte ki a plakátokat és mit akarnak azokon üzenni a választóknak.

A Jobbik Orbán Viktor korábbi bizalmasától, Simicska Lajostól bérel plakáthelyeket. Nemrég helyezték ki azokat, és számítottak a rongálásra, ahogy az a korábbi politikai hirdetéseikkel is történt.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta: egyértelmű, kik mázolják le a plakátjaikat. A Jobbik méltatlannak és gyávának tartja ezeket az eszközöket, amelyek szerinte azt jelzik, hogy a Fidesz fél.

A Fidesz szerint belefér a politikai véleménynyilvánításba, hogy lefestik a választási plakátokat, de a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint ők senkit sem bátorítanak erre.

A tudósításban elhangzott az is: a Jobbik plakátjai mellett egyelőre csak elvétve lehet választási plakátokat látni, a köztéri hirdetési helyek kétharmadát lefoglalta ugyanis egy közvetítőcég.

Simicska Lajos cégeinél egyedül a Jobbik hirdet majd, a többi ellenzéki párt egyenlő feltételek mellett az Odex nevű reklámfelületeket közvetítő céggel köthet szerződést, ha plakátolni akarnak. Az LMP ezt már megtette, és az RTL Híradó értesülései szerint az MSZP is tárgyal a céggel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A hanyatló Nyugat egyik szegény országában most emelik 300 ezer forint fölé a minimálbért

A hanyatló Nyugat egyik szegény országában most emelik 300 ezer forint fölé a minimálbért

Álhírterjesztőnek nevezte Orbán Viktort Jean-Claude Juncker

Álhírterjesztőnek nevezte Orbán Viktort Jean-Claude Juncker

Jobban teljesítenek a diákok, ha egy órával később kezdődik az iskola

Jobban teljesítenek a diákok, ha egy órával később kezdődik az iskola

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Keith Richards felhagy az alkohollal

Keith Richards felhagy az alkohollal

Alakul az összefogás az önkormányzati választásokra

Alakul az összefogás az önkormányzati választásokra