szerző:
hvg.hu

A börtönben ülő Czeglédy Csabának összegyűjtötték a szükséges számú aláírást, a helyi választási bizottság pedig nyilvántartásba vette. Ideiglenes szabadulására azonban még várni kell.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Hivatalosan is nyilvántartásba vette a helyi választási bizottság Czeglédy Csabát, így a jelenleg előzetesben ülő politikus jelöltté vált – tudta meg az Index Czeglédy ügyvédjétől. Ezzel megnyílt az esély arra, hogy a költségvetési csalással gyanúsított férfi kikerüljön az előzetes letartóztatásból, de a meccs még nincs lefutva.

A választási bizottság döntése hétfőn emelkedik jogerőre, hacsak valaki meg nem támadja azt, melynek következtében végső soron a Kúria dönthet. Jelöltként Czeglédyt ugyanaz a mentelmi jog illeti meg, mint a parlamenti képviselőket. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta, akkor döntenek Czeglédy ügyében, ha a választási bizottság döntése jogerőre emelkedett. A mentelmi jogról a Nemzeti Választási Bizottság mondja ki a végső szót. Az ügy precedensértékű, korábban nem volt példa arra, hogy előzetesben ülő ember indulni akarjon a választáson.

Úgy tudjuk, Czeglédy valódi célja az, hogy pár napra kiszabadulva elmondhassa álláspontját az ellene folyó eljárásról, a Fidesz ugyanakkor azt sejti, Czeglédy valójában szökni akar, és visszaél a joggal. Czeglédy ügyvédjén keresztül ezt az Indexnek küldött levélben visszautasította.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!