szerző:
hvg.hu

Ritka őszinte és önkritikus publicisztikában értékelte a hódmezővásárhelyi vereséget a Fidesz-szócső pestisracok.hu. Csak erős idegzetűeknek. A pártközpontból sosem hallott mondatok következnek.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Míg a Fidesz-központ háromnegyed tízre kiizzadt közleménye a helyzetet erősen szépítve férfias küzdelemben való alulmaradásként értékelte a hódmezővásárhelyi vereséget, a kormányhoz/Fideszhez nagyon közeli Pesti Srácok egy meglepően őszinte cikkben értékelt. Már a címe is beszédes: Seggre esés.

Az írás bevezetőjében röviden, de önkritikus summáza a történeteket:

Oké, szar volt a jelöltünk. Oké, pocsék volt a kampányunk. De ennyire egy olyan helyen nem lehet kikapni, ahol nem nyert libsi-bolsi jelölt harminc éve?

A további értékelésben a PS publicistája arra jut, hogy a helyi Fidesz teljesen elveszítette a kapcsolatát a valósággal, ha nem érezte, hogy halad lefelé a lejtőn, és önkritikusan ír arról is, hogy "este fél kilenckor a jobboldali sajtó még nem rakta ki a címlapra, hogy citromba haraptunk." A PestiSrácok az első - írják, ám ez szerintük keserű vigasz, mert "még fél órára sem szabad szembe menni a valósággal."

Gyerekek, a kegyelmi állapot véget ért, a választók lehet, hogy megbocsájtottak Gyurcsány Ferencnek.

- szinte csak a rémült emotikon hiányzik a mondat után a jövőt boncolgató bekezdésben, amely végül is arra jut, hogy "ha a náci-bolsi-zöld koalíció nyer, akkor tíz év múlva nem lesz Magyarország, az ország mindent elveszít, amit az elmúlt nyolc évben visszaszerzett."

Az viszont a PS gyorselemzése szerint biztos, hogy a választók

"rohadtul nagyon akartak üzenni nekünk valamit. Én személy szerint vettem az üzenetet

- írja keserűen a szerző, hosszan ecsetelve a változtatás szükségességét. Mivel "a drága választók meg vannak sértődve", a cikk szerint a jobboldalnak újra kell terveznie a beszélgetést a választókkal és vissza kell szereznie a magyarok többségének a szívét.

Én rendesen meg vagyok ijedve - zárulja cikkét a szerző, hangsúlyozva azért, hogy a "csata csak most kezdődik és nagyon világosan kirajzolódott mekkora a tét."

Ritka őszinte tartalom, érdemes az egészet elolvasni.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!