szerző:
hvg.hu

Rendkívüli sajtótájékoztatón reagált Lázár János, a térség országgyűlési képviselője arra, hogy elvesztették az időközi polgármester-választást. Lázár azzal érvelt, Hegedűs Zoltán annyi támogatást kapott, mint ő négy éve. Nem értette, miért merül fel, hogy ők nem mozgósítottak olyan jól, mint az ellenzék. "Mi közöm ahhoz, hogy az ellenzék hogy mozgósít, én a Fideszben vagyok!"

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Mosolyogva állt ki Lázár János és Hegedűs Zoltán. Utóbbi azzal kezdi, ez kegyeleti választás volt, az elhunyt polgármesterre, Almási Istvánra emlékezik. Az első szó nem a gratulációjé volt. Megköszöni azoknak, akik támogatták. "Piszkos kampány győzött a tisztességes munka felett." Mindenkivel együttműködnek. Gratulált Márki-Zaynak.

Lázár is az elhunyt polgármesterre emlékszik először. Reméli, méltóak maradnak az emlékéhez. Mindenkinek megköszönte, aki részt vett a választáson. Magas részvétel a legnagyobb siker és ünnep. Köszöni azoknak, akik rájuk szavaztak. Szinte ugyanennyien szavaztak 2014 tavaszán, mint most Hegedűsre. Óriási, hogy a bizalmukat meg tudjuk tartani, köszönjük, hogy kitartottak. Ez a legnagyobb siker, hogy őket megtartották. Gratulál a győztesnek.

Országos jellegű kampány zajlott, de ennek itt vége, itt tovább szeretnének dolgozni, hogy a város még jobb legyen.

Lázár megkapja az első kérdést, nem tart-e attól, hogy megverik az országgyűlésin őt illetve a Fideszt? Polgármester-választás volt, mondta Lázár. Az eredményeket még nem értékelték, fogják értékelni. Azt majd meglátjuk, vesztes város lesz-e Hódmezővásárhely a független jelölt győzelmével - felelte Lázár. A legfontosabb, hogy a város fejlődjön.

Kormányváltó hangulat van-e - teszik fel a kérdést, mire Lázár megismétli, 9500 szavazatot kapott 2014-ben, nem volt kormányváltó hangulat, ennyit kapott most Hegedűs is. "Nagy csata lesz."

Személyes kudarc-e - kérdezik Lázár. Egyszer fent, egyszer lent - mondja Lázár. Meglátjuk, mit hoz 2018. "Én 43 éves vagyok."

Mit lépnek az MSZP-Jobbik összefogásra - hangzott el a kérdés. Ezt is azzal verte le, polgármesterválasztás volt, új irányt akarnak a városnak adni, hajrá. Még nem értékelték az eredményt, ezt tudja mondani az ország konzekvenciát firtató kérdésekre. Világos eredmény született. Bízik benne, hogy a város helyzete jobb lesz.

"Hajrá" - mondja ezt arra, hogy Márki-Zay Péter nyilvánossgára hozná az Elios közbeszerzéseket. "Hajrá, mindent bele, nyugodtan túrják a papírokat."

Hegedűs hétvégén lemond az alpolgármesterségről. Mozgósítási képesség kudarcára vonatkozó kérdésünkre Lázár megismételte, ugyanannyian szavaztak Hegedűsre, mint rá korábban, "bár nyilván a hvg.hu-t nem zavarják a számok". Válaszunkra, hogy az ellenzék jobban mozgósított, azt mondta,

"mi közöm ahhoz, hogy az ellenzék hogy mozgósít, én a Fideszben vagyok! most nem ránk esett a választás."

Lázár beszélt Orbánnal, aki megköszönte, hogy a választók kitartottak.

Percről percre tudósításunk a választásról itt érhető el. A borítóképen a győztes, Márki-Zay Péter látható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Windisch Judit Itthon

Márki-Zay mámoros interjúja: a Fidesz az ország bármely városában legyőzhető

Civilből polgármester pár hét alatt: Márki-Zay Péter 14 százalékos előnnyel verte meg Hódmezővásárhelyen a fideszes jelöltet, és ezzel hitet adott mindenkinek, aki kormányváltást szeretne áprilisban. Ez már elég nagy csoda, és most várja a lehetetlen küldetés: egy Fidesz-többségű közgyűlést irányítani ellenzékiként. Az ünneplő tömeg gyűrűjében készítettünk miniinterjút éjjel a győztessel.

Fallout 76: túl sok atomot dobtak le a játékosok, összeomlott a szerver – videó

Fallout 76: túl sok atomot dobtak le a játékosok, összeomlott a szerver – videó

A sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési gondokkal küzd

A sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési gondokkal küzd

Ön szerint hogy döntött a hivatal Gruevszki-ügyben? Szavazás

Ön szerint hogy döntött a hivatal Gruevszki-ügyben? Szavazás

EP-választás: kétharmada lehet a Fidesznek, az LMP nem jutna be

EP-választás: kétharmada lehet a Fidesznek, az LMP nem jutna be

„Orbán VIP migránsa” - hatalmas Gruevszki-molinót lógattak ki a Parlament ablakán

„Orbán VIP migránsa” - hatalmas Gruevszki-molinót lógattak ki a Parlament ablakán

Betett a gabonatermesztőknek a Duna alacsony vízállása

Betett a gabonatermesztőknek a Duna alacsony vízállása