szerző:
hvg.hu

Rosszul áll a Momentum aláírásgyűjtése, a csütörtök esti információk szerint 78 jelöltnél gyűlt össze a megfelelő számú aláírás, de még nem mindegyiket adták le.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

"Fájó és nehéz szívvel, de ki kell jelenteni, a Jobbiknak is vannak vállalható jelöltjei" – mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Mandinernek adott, rendhagyó interjúban arra a kérdésre, elképzelhető-e a Jobbikkal bármiféle összefogás vagy koordináció. Az újságíró ugyanis a villamoson vette észre a Momentum elnökét, akit leszólított és négy megállón keresztül faggatta. A Jobbik felé nyitást már korábban is említette Fekete-Győr, mikor a Közös Ország Mozgalom vitáján azt mondta, visszalép a jobbikos jelölt javára, ha ő az esélyesebb. Ennek valódi tétje a belvárosi választókerületben nincs, ott ugyanis a Jobbik jóval az országos átlag alatt szerepelt négy éve.

"Itt nem a pártról beszélünk, hanem személyiségekről. Nagyon fontos látni, a hódmezővásárhelyi győzelem azt bizonyította, hogy a régi pártok már nem elegek. Olyan jelöltek kellenek, akik a kiábrándult, bizonytalan szavazókat is meg tudják szólítani. Ilyen volt Márki-Zay Péter. Egy MSZP-s vagy DK-s vagy jobbikos jelölt nem biztos, hogy alkalmas lett volna erre."

Az MSZP-t és a DK-t inkább nyugdíjazná, de azt mondja, az ő soraikban is lehetnek vállalható jelöltek, elképzelhető az is, hogy visszalépnek a javukra. Az LMP-vel kapcsolatban nem összefogásról hanem együttműködésről beszélt.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban azt mondta, bízik ugyan abban, hogy meglesz a 106 jelölt, de most picit pesszimistább.

"Már az is hatalmas szó lenne, ha a 81-et elérjük."

Az ellenzéki pártok nehezen gyűjtik össze az aláírásokat, erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!