szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Bayer Zsolt folytatja elkeseredett harcát az Elios-botránnyal. Már ez a tény is különös, hiszen múlt szombaton az egész ügy megcáfolására alkalmas bizonyítékként tálalta az egyik érintett cég közleményét. Akkor minek kell folytatni? Bayer tehát maga sem hisz abban, hogy minden kételyt eloszlatott, így kedden igyekszik a Magyar Időkben újabb érveket előkaparni arra, hogy minden állítás pusztán mocskos hazugság a "Magyar Nemzet (ugyan már!)" részéről.

Nos, Bayer Zsolt (ugyan már!) azzal érvel, hogy Mátészalkán milyen jól és olcsón működik az Elios által vállalt közvilágítási modernizálás. Szolnokon szerinte az a bizonyíték a hibátlan közbeszerzésre, hogy egyes döntéseket az ellenzék is támogatott. Olyan ez, mintha a 4-es metró botránya kapcsán az lenne a védekezése valakinek, hogy

  • a fejlesztés előtt 60 perc volt eljutni Kelenföldről a Keletibe tömegközlekedéssel és át is kellett szállni, utána viszont 13 perc. Szégyelljétek magatokat, aljasok!
  • egyébként is Demszky indította az egészet, Tarlós fejezte be. Hah, most erre köpni-nyelni sem tudtok!

Alapszintű tudással is érteni lehet, hogy ezek nem érvek semmire. Bayer kedvéért mégis el kell tehát magyarázni, hogy a probléma a beruházásra szánt pénz azon részével van, amely a döntéshozók segítségével, elvégzett munka nélkül privát zsebekbe vándorolt, és nem azzal, ami megmaradt a munka elvégzésére. Ahol autópályát építenek, ott a beruházás után gyorsabban lehet autózni. Ettől még van büntetőjogi következménye, ha a projekt során pénzt loptak ki belőle.

Az Elios-ügy erről szól. Ezt a céget Tiborcz István hárommilliárd forintért adta el, ennyit ért az a "képesség", amit az üzletbe ő bevitt. Ez a képesség nem volt más, mint hogy vasárnaponként ott ült az Orbán-család asztalánál.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!