szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hűtlen kezelés miatt indult nyomozást öt éve lezárták már – közölte Polt Péter legfőbb ügyész Volner János a Jobbik frakcióvezetője kérdésére.

Mi történt a ceglédi laktanya eladásával kapcsolatos büntetőügyben – ezt kérdezte Volner János a Jobbik frakcióvezetője Polt Péter legfőbb ügyésztől a hvg.hu cikke alapján. Eszerint a 2003-ban közel hárommilliárd forinton nyilvántartott egykori ceglédi honvédségi laktanya két évvel később „papíron” már csak 196 millió forintot ért, legalábbis a ceglédi önkormányzat ennyire tartotta, mielőtt egy részét meglepően alacsony áron eladta egy helyi vállalkozó cégének úgy, hogy ezt nem is tehette volna meg.

Volner írásbeli kérdése szerint aggályos az is, hogy 2008-ban az Elastic Kft. pályáztatás nélkül kapta meg a laktanyán belüli ingatlanokat, noha az akkor hatályban lévő helyi vagyonrendelet szerint 3 milliós vételmál pályáztatni kellett volna. A pályáztatás mellőzését Cegléd jelenlegi polgármestere is elismerte.

A legfőbb ügyész válaszában azt közölte, hogy az ügyben még 2009-ben hűtlen kezelés miatt rendeltek el nyomozást. A büntetőeljárás során gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, a nyomozást pedig 2012-ben zárták le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kutatók találtak 22 gént, amelyek öngyilkosságba kergethetik az embert

A kutatók találtak 22 gént, amelyek öngyilkosságba kergethetik az embert

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Merkely Béla felépült és újra gyógyít

Merkely Béla felépült és újra gyógyít