szerző:
hvg.hu

A fideszes politikus nem ment el a Közös Ország Mozgalom vitájára, a Facebookon üzent, de egy másik vitát nézhetett.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Egyből magasra tette a lécet Németh Szilárd, a vitát szervező Gulyás Mártont Soros György "bizalmasának" nevezte, szerinte a vitán megjelent ellenzéki képviselőkön jól érzékelhető volt, hogy "gyűlölik a másként gondolkodókat", a hatalomért bármire képesek, "és már most is gátlástalanul marakodnak egymással".

A vitát végighallgattuk, de nem világos, itt mely részre gondolhat Németh: a jelöltek nem gyűlölködtek, gátlástalan marakodásnak sem lehet nevezni a koordinációról folytatott vitát, egyszerűen mindenki a saját pozícióját védte. Szakpolitikai kérdésekben pedig nem nagyon volt eltérés.

Németh olyat is bekötött a reakciójába, amiről egy szó sem volt a vitában, ez pedig a migráció kérdése és a kerítés. Németh szerint "bármelyik ellenzéki is lesz a közös jelölt a végén, migránsokkal fogja elárasztani Csepel és Soroksár utcáit, tereit, óvodáit, iskoláit és lakásait!"

Németh egyébként egész megúszta egy-két csipkelődéssel. Az együttműködésről viszont voltak izgalmas mondatok.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!