szerző:
hvg.hu

Juhász üzenetet küldött a választókerületében a többi jelöltnek, hogy mielőbb döntsenek.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Hétfőn jött ki a Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom közvélemény-kutatása a budapesti 1-es számú választókerületi jelöltek támogatottságáról, amelyből az derült ki, nincs nagy különbség az ellenzéki jelöltek támogatottsága között, de ha nem sikerül megegyezni egy közös jelölt személyéről, akkor a KDNP-s Hollik István 42 százalékkal simán megnyerheti a mandátumot a kormányoldalnak. Egy közös ellenzéki jelölt esetén ellenben le lehetne győzni, bár a jobbikosnak nem lenne erre esélye.

A kutatás megihlette Juhász Pétert, az Együtt ebben a választókerületben induló elnökét, aki videóban jelentette be, hogy sms-t küldött a Jobbikot leszámítva a többi ellenzéki jelöltnek, hogy ha lehet, akkor már kedden leüljenek egyezkedni a visszalépésekről.

Juhász azt mondta,

ha máshogy nem megy, akkor pénzfeldobással, de döntsük el, hogy ki induljon ebben a választókerületben.

Hozzátette, ne a töredékszavazatokat vegyék figyelembe, vagy hogy kinek fájna a kampánytámogatással a visszalépés, hanem hogy hogyan érhető el még egy ellenzéki mandátum.

Az V., a VIII. kerület egy részét és az I. kerületet is magába foglaló budapesti 1. sz. választókerület egyébként azért is nehéz dió, mert minden ellenzéki párt egy erős emberét indítja: Juhász mellett a párbeszédes V. Naszályi Márta, az LMP-s Csárdi Antal és a momentumos Fekete-Győr András a jelölt, illetve a jobbikos Losonczy Pál.

Az Együtt egyik jelöltje, Nyíri Gábor egyébként éppen hétfőn jelentette be, hogy a Terézvárost és Erzsébetvárost is magába foglaló budapesti 5. sz. választókerületben visszalép az esélyesebb, négy éve is győztes DK-s Oláh Lajos javára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!