szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Juhász üzenetet küldött a választókerületében a többi jelöltnek, hogy mielőbb döntsenek.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Hétfőn jött ki a Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom közvélemény-kutatása a budapesti 1-es számú választókerületi jelöltek támogatottságáról, amelyből az derült ki, nincs nagy különbség az ellenzéki jelöltek támogatottsága között, de ha nem sikerül megegyezni egy közös jelölt személyéről, akkor a KDNP-s Hollik István 42 százalékkal simán megnyerheti a mandátumot a kormányoldalnak. Egy közös ellenzéki jelölt esetén ellenben le lehetne győzni, bár a jobbikosnak nem lenne erre esélye.

A kutatás megihlette Juhász Pétert, az Együtt ebben a választókerületben induló elnökét, aki videóban jelentette be, hogy sms-t küldött a Jobbikot leszámítva a többi ellenzéki jelöltnek, hogy ha lehet, akkor már kedden leüljenek egyezkedni a visszalépésekről.

Juhász azt mondta,

ha máshogy nem megy, akkor pénzfeldobással, de döntsük el, hogy ki induljon ebben a választókerületben.

Hozzátette, ne a töredékszavazatokat vegyék figyelembe, vagy hogy kinek fájna a kampánytámogatással a visszalépés, hanem hogy hogyan érhető el még egy ellenzéki mandátum.

Az V., a VIII. kerület egy részét és az I. kerületet is magába foglaló budapesti 1. sz. választókerület egyébként azért is nehéz dió, mert minden ellenzéki párt egy erős emberét indítja: Juhász mellett a párbeszédes V. Naszályi Márta, az LMP-s Csárdi Antal és a momentumos Fekete-Győr András a jelölt, illetve a jobbikos Losonczy Pál.

Az Együtt egyik jelöltje, Nyíri Gábor egyébként éppen hétfőn jelentette be, hogy a Terézvárost és Erzsébetvárost is magába foglaló budapesti 5. sz. választókerületben visszalép az esélyesebb, négy éve is győztes DK-s Oláh Lajos javára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alkotmánybíróság: az állami szervnek pontosan meg kell indokolnia, ha a járványra hivatkozva később válaszol

Alkotmánybíróság: az állami szervnek pontosan meg kell indokolnia, ha a járványra hivatkozva később válaszol

Magyarországra is elhozta az iskolásoknak kitalált platformját a Facebook

Magyarországra is elhozta az iskolásoknak kitalált platformját a Facebook

Az iskolanyitás körüli kavarás is bizonyítja, milyen szabadon értelmezi a kormány a nemzeti konzultációt

Az iskolanyitás körüli kavarás is bizonyítja, milyen szabadon értelmezi a kormány a nemzeti konzultációt