szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök egy német cég új beruházásán mondott beszédében szólt erről. Olyan gazdaságot szeretne, amilyen a német.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Bejelentette, a Rosenberger az autóipari alkatrészeket gyártó vállalat új fejlesztéseket hoz Magyarországra, két helyszínen (Jászárokszálláson és Nyírbátorban) terjeszkednek. Beszédében arról szólt, a kommunista rendszer összeomlásakor, amikor azon kellett gondolkodni, kire hasonlítson majd Magyarország, előttük Németország lebegett a szemük előtt.

Azt mondta, olyan gazdaságot szeretnének, mint a német, ahol a családi vállalkozásokon van a hangsúly, a magyar emberek magyar tulajdonú gyárakban dolgoznának. De úgy fogalmazott, Magyarország ne csak termelési, kutatási központ is legyen.

Világszínvonalú munkásaink vannak, ezért van esély arra, hogy ne csak összeszerelő üzem legyünk.

Nyírbátorban azt mondta, még majdnem 9 százalékos a munkanélküliség, ezzel pedig nem elégedett. Mivel kampány van, a munkásokhoz fordulva azt mondta, lesz munka a jövőben is, vállalják, hogy a továbbiakban is támogatják a családokat és a nőket, valamint tisztelet is lesz. Ha ezek vannak, méltányos élet lesz Magyarországon, mondta Orbán.

„A legfontosabb feladat, hogy Magyarország biztonságát fenntartsuk, az országot meg kell védenünk.” Ha szerinte nem a Fidesz alakít kormány, akkor bajok jöhetnek majd az országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!