szerző:
hvg.hu

Miután kiderült, hogy a Belvárosban messze nem Juhász Péter a legnépszerűbb és legesélyesebb kihívó a Fidesszel szemben, az Együtt elnöke találkozót kezdeményezett a többiekkel.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Meghívta V. Naszályi Mártát (MSZP–Párbeszéd), Csárdi Antalt (LMP), Fekete-Győr Andrást (Momentum) és Losonczy Pált (Jobbik) is, utóbbi azért mondta le az eseményt, mert pártja nem koordinál.

Juhász Péter azt követően trombitálta össze a többieket, hogy kiderült, sima győzelemre készülhet a Fidesz–KDNP a budapesti 1-es számú választókerületben, pedig a pesti Belváros, a Vár, valamint Józsefváros és Ferencváros Nagykörúton belüli részeit összefogó választókerület lakóinak 60 százaléka kormányváltást szeretne. V. Naszályi jelenleg 18, Csárdi 13, Fekete-Győr 10, Juhász 9, Losonczy 8 százalékon áll, Hollik pedig 42-n.

A Közös Ország Mozgalom felmérése szerint ha senki nem lép vissza, akkor Hollik nagyon simán győzne: várhatóan 42 százalékot kapna, míg a második helyezett V. Naszályinak is csak 18 százaléka lenne. Az egyetlen megoldás az lenne, ha csakis egyetlen jelölt maradna, és nem a jobbikos. Juhász, Fekete-Győr vagy Csárdi jó eséllyel indulhatna Hollik ellen egyedüli kihívóként, és V. Naszályi sincs sokkal lemaradva tőlük. Egyedül Losonczynak nincs esélye semmilyen forgatókönyv szerint sem megverni Hollikot.

Juhász kedden videóban jelezte, szerinte Budapesten nincs szükség arra, hogy a Jobbikkal is megegyezzen például az LMP vagy a Momentum, a volt radikális párt nélkül is le lehet győzni a Fideszt.

Azt mondta, ő kész visszalépni, de egyedül maradt ezzel a felvetésével. Sőt, azt is javasolta, végső esetben dobjanak fel pénzt, döntsék el úgy, ki induljon. Azt a Fidesz kottájának nevezte, hogy rajta kívül senki nem hajlandó visszalépni.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók

Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók

Ungár Péter kihagyja az LMP tisztújító kongresszusát

Ungár Péter kihagyja az LMP tisztújító kongresszusát

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

Válaszolt a Klebelsberg Központ a siralmas állapotok miatt felmondó igazgatónak

Válaszolt a Klebelsberg Központ a siralmas állapotok miatt felmondó igazgatónak

Két év, és az olaszok betiltanák szinte az összes eldobható műanyagot

Két év, és az olaszok betiltanák szinte az összes eldobható műanyagot

"Hát, ott aludtam, be voltam rúgva" - elkezdődött az első hajléktalan pere Budapesten

"Hát, ott aludtam, be voltam rúgva" - elkezdődött az első hajléktalan pere Budapesten