szerző:
hvg.hu

A közszolgálati tévé nem tartotta be a választási eljárással kapcsolatos esélyegyenlőségi elvet; csak fideszes politikusokat szólaltattak meg, ellenzékit egyet sem.

Megtárgyalta a Nemzeti Választási Bizottság azt a bejelentést, amely szerint a közszolgálati tévé megsértette a választási eljárás alapelveit azzal, hogy hetekig gyakorlatilag a Fidesz párttévéjeként működött - írja a HírTv.

A választási bizottság ellenzéki tagjai arra hívták fel a figyelmet, hogy 2018. február 28. és máricus 13. között az MTV reggeli műsorából kitiltották az összes ellenzéki párt szereplését. „A meghívottak személyéből, a műsorszám címéből, valamint az egyes műsorszámok tartalmából is megállapítható, hogy gyakorlatilag sem a Jobbikot, sem egyéb ellenzéki politikust nem hívtak be a műsorba, és lehetőséget sem adtak, hogy felszólaljanak” – emelte ki Borbély Andrea, az NVB jobbikos tagja.

Az MTV a választási bizottságnak küldött válaszában nem tagadta a jogsértést. Az állami televízióra kiszabott valamivel több mint egymillió forintos bírság a bizottság tagjai szerint csak szimbolikus jelentőségű döntés, hiszen lényegében az adófizetők állják a büntetést.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!