szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes képviselő SMS-ben intézte el a lakásbérlésével kapcsolatos kérdést. A válasza szerint a főbérlője magyar állampolgár.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő idén február óta egy F. Ahmed nevű férfitól bérel lakást havi 186 900 forintért határozatlan időre, közpénzből – derül ki a Parlament oldalán található nyilvános szerződésekből. Mindez legfeljebb azért lehet érdekes, mert a Fidesz az elmúlt évek politikáját arra építette, hogy a bevándorlás valós kérdését leegyszerűsítve és az érintetteket démonizálva tálalja – vetette fel a Magyar Nemzet.

A lap megkereste Ágh Pétert telefonon, meg szerették volna tudni tőle, nem lát-e ellentmondást az ügyben. A képviselő annyit válaszolt SMS-ben, hogy akitől bérli a lakást, nem migráns, hanem Magyarországon született, magyar állampolgárságú személy. 

A Magyar Nemzet cikkében emlékeztetnek: éppen egy hétfői konferencián beszélt arról Sulok Zoltán, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke, hogy rosszabb lett a magyarországi muszlim közösségek helyzete a kormányzati migránskampány hatására.

Ágh Pétert erről is megkérdezte volna a lap, ám a fideszes politikussal nem tudtak beszélgetni, mert csak egy rövid üzenetben adta elő mondandóját. 

A Fidesz azzal is támadta az LMP-t pár hónapja, hogy a nemzetbiztonsági bizottság egyik külső szakértőjének egy afgán származású fiatalembert jelöltek. Az érintett Janan Mirwais közleményt adott ki, melyben jelezte: 4 éves kora óta Magyarországon él, 2003 óta pedig magyar állampolgár. A fiatalember egyébként nem ment át a nemzetbiztonsági átvilágításon, így nem is vehetett részt a szakbizottság munkájában.

Az ellenzék abban is kettős mércét látott, hogy a kormány a migrációs propaganda ellenére 20 ezer bevándorlót engedett be az országba a letelepedési kötvény konstrukciójának segítségével. Nemrég pedig Lázár János miniszter egy bécsi kerültből jelentkezett videóval, ahol szerinte már csak a nyugdíjasok fehérek és keresztények, sok a bevándorló és a piszok. Bécs éppen kedden nyerte el ismét, zsinórban kilencedszerre a legélhetőbb város címét. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára

Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek