szerző:
hvg.hu

A Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul az LMP társelnöke azután, hogy a kormányfő kampánykörútján óvodásokat és kisiskolásokat látogatott meg.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

"Panasszal fordulok a Nemzeti Választási Bizottsághoz, miután tilos köznevelési intézmény területén politikai kampányt folytatni!" – írta ki Facebookra Szél Bernadett. Az ellenzéki politikust azok a felvételek háborították fel, amelyeken a miniszterelnökről kisgyerekek körében készültek a dadi Nefelejcs Óvoda és Mini Bölcsődében. Orbán azért látogatott el a környékre, hogy az ottani fideszes jelölt, Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár mellett kampányoljon.

A Zoom.hu a fotók és a videó publikálása után elérte az intézményt vezető Csillag Istvánnét, aki a lap munkatársától tudta meg, hogy a felvételek nyilvánosságra kerültek. Azt mondta, a miniszterelnök váratlanul toppant be hozzájuk – eredetileg nem oda indult –, nem volt előzetes egyeztetés. Amikor az újságíró felvetette, hogy ezek szerint a szülőktől sem kaptak beleegyezést arra, hogy a gyerekeik szerepelhetnek-e a képeken, letette a telefont.

Kedden hasonló ügyben hozott – egyelőre nem jogerős – határozatot az NVB. A testület szerint az, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje, László Tamás narancsot és tollat osztogatott a főváros 12-es választókerületében egy iskola előtt a diákoknak és szüleiknek, jogsértő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!