szerző:
hvg.hu

Nagy a felháborodás Brüsszelben – mondja rövid bejelentkezőjében Orbán Viktor, miután tárgyalt a V4-es csoport többi kormányfőjével az EU-csúcs előtt. Szigort ígért, és egy teljes videóban nem tett említést a migránsokról.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Mi a meglepőbb, hogy

  • Orbán Viktor tömören és pontosan felmondta a Facebook kapcsán kialakult globális botrányt,
  • vagy hogy kitesz egy videót, amelyben nincs migránsveszély?

A kormányfő brüsszeli bejelentkezésében 45 másodperc alatt elmondja, hogy nagy a felháborodás, miután kiderült, hogy illegálisan jutott sokmillió Facebook-felhasználó személyes adataihoz egy cég, amely ezek alapján segített Donald Trumpnak kialakítani 2016-os elnökválasztási kampányát. A Cambridge Analytica és Trump nevének említése nélkül idézi fel a botrányt Orbán, és szigorú válaszlépéseket ígér. Szerinte az súlyosbító körülmény, hogy a jogosulatlan adatgyűjtést politikai célra használták.

Estére lesz végleges döntésünk is

– ígéri Orbán, és egészen úgy néz ki, mintha az Európai Unió egy hatékony szervezetként jelenne meg a kormányfői üzenetben, amely egy globális probléma kérdéskörében képes egy amerikai világcéget megrendszabályozni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!