szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A DK legújabb kampányfilmjében drámai aláfestőzenére eltorzított hanggal és arccal vallanak határon túli magyarok arról, a Fideszre szavaznak. Gyurcsány Ferenc szerint ezzel semmi baj, de azért hallják a kritikákat.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Egy nap alatt 146 ezren látták a Demokratikus Koalíció legújabb videóját, melyben kolozsvári magyarok beszélnek arról, a Fideszre fognak szavazni. Mindenki eltorzított hanggal és kitakart arccal beszél, az nem derül ki, hogy milyen kérdést kaptak a riportertől. Vagyis, sejthették-e, hogy egy DK-s kampányvideóban fognak szerepelni.

A videót sokan gyűlöletkeltőnek tartják, Gyurcsány Ferenc szerint azonban helyénvaló a videó, de hallja a reakciókat, ezért átgondolják, átléptek-e valamilyen határt ezzel. Azt mondta, a filmmel nem a határon túl élők magyarságát kérdőjelezik meg és nem is gyűlöletet akarnak kelteni. Azt mondta, a filmben azért takarják ki a résztvevők arcát és torzítják el a hangjukat, mert nem konkrét emberekkel akarnak vitatkozni, hanem egy jelenségre hívnák fel a figyelmet.

Gyurcsány hetek óta kampányol a határon túli magyarok szavazati jogának megvonásáért. Bár saját táboron belül jó a fogadtatása, az ötlet ellen többen tiltakoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!