szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP zuglói képviselőjelöltje elismerte, hogy a Fidesz is gyűjtött neki aláírásokat, a párt elnöksége felfüggesztette a tagságát és nem tekinti a párt hivatalos jelöltjének.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az LMP elnöksége úgy döntött, felfüggeszti Barta János párttagságát, megindítja a kizárási eljárást és visszavonja a jelöltségét is – jelentette be Szél Bernadett. A zuglói képviselőjelölt elismerte ugyanis, hogy a Fidesz gyűjtött és adott számára aláírásokat.

Barta azt mondta: nem ő kérte, hogy gyűjtsenek számára aláírást, meg is lepődött rajta. Úgy gondolta: a Fidesz abban érdekelt, hogy minél több ellenzéki jelölt induljon, és nem tudhatták, hogy ő összegyűjt-e elég aláírást. Végül elfogadta, amit a Fidesztől kapott, igaz, állítása szerint végül nem adta le ezeket az aláírásokat, mert addigra önerőből meglett elég jelölés. Mindezt azzal indokolta:

ha az állampolgár, ki tudja, milyen megfontolásból megtisztel az ajánlásával, arra csak azt lehet mondani, hogy köszönöm.

Szél Bernadett ezek után azt írta a Facebookon: a Fidesz számtalan helyen bizonyíthatóan visszaélt az állampolgárok személyes adataival, ehhez egy ellenzéki párt sem asszisztálhat

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar fertőzöttek nagy része a 40 alatti korosztályból kerül ki

A magyar fertőzöttek nagy része a 40 alatti korosztályból kerül ki

Mást mond a kormány és mást a kamara arról, hogy kijátszható lesz-e a szigorúbb kata

Mást mond a kormány és mást a kamara arról, hogy kijátszható lesz-e a szigorúbb kata

Bodolai és a volt indexesek is folytatják a tanítást az ELTE-n

Bodolai és a volt indexesek is folytatják a tanítást az ELTE-n