szerző:
hvg.hu

Teljesen elérhetetlen az NVI honlapja, pedig már csak egy óra van az átjelentkezési határidőig.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Pénteken 16 óráig lehet átjelentkezni a Nemzeti Választási Iroda honlapján, ha valaki az országgyűlési választás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen szeretne szavazni, délután 3-kor azonban a hivatalos oldal, a valasztas.hu teljesen elérhetetlenné vált.

Pénteken már délután 1 körül arról számoltunk be, hogy lassú az oldal, többször pedig azt a hibaüzenetet dobta fel, hogy „A rendszer belső, technikai hiba miatt nem tudta teljesíteni a kérését. Kérjük, próbálja újra a műveletet!”. Az iroda szóvivője a 444.hu-nak azt mondta, a probléma oka az, hogy az utolsó napon több tízezren kérnek átjelentkezést, ez pedig lelassítja az online ügyintézést.

Később azonban teljesen leállt az oldal, délután 3-kor, egy órával az átjelentkezési határidő lejárta előtt csak azt írta ki: "Nem várt rendszerhiba jelentkezett."

©
Az NVI később közölte, hogy egy órával meghosszabbítják a határidőt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!