szerző:
hvg.hu

Az NVI vezetője szerint Újbudán tragikus a helyzet, és Londonban is egy kilométeres sor áll még a szavazókörnél.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Megteltek a műanyag urnák több szavazókörben, ezért bevetették a régi papírurnákat, de ez érdemben nem befolyásolja a választás menetét – ezt a tájékoztatást adta a Nemzeti Választási Bizottság ülésén vasárnap este Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője.

Beszélt arról is, hogy a friss, 18:30-as adatok is magas részvételt mutatnak majd, Budapesten 70 százalék közelében jár a részvételi arány.

19-kor megkezdik a külképviseletekről beérkezett szavazatok feldolgozását.

Sok bejelentés érkezett arról, hogy szavazólapokat hagytak bent a szavazófülkékben. Pálffy Ilona ezzel kapcsolatban értetlenségének adott hangot.

Közölte azt is, hogy a 13. kerületben már nincs érdemi sorban állás, a 14. kerületben is sikerült a Pétervárad utcánál némileg ledolgozni a „hátrányt”. Szavai szerint Újbudán viszont tragikus a helyzet az átjelentkezőknek kijelölt szavazókörnél, ott 38 választási bizottsági tag dolgozik, és 19 óra után várhatóan átvezényelnek oda más kerületekből bizottsági tagokat.

Az utolsó adatok szerint 19 órakor hét megyében véget érhet a szavazás.

A külképviseletek közül a londoninál 1 kilométeres még a sor – mondta Pálffy Ilona az ülésen.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!