szerző:
hvg.hu

A szétzúzott ellenzék még csak próbál magához térni, miközben Orbán ott folytathatja, ahol múlt héten abbahagyta. Lesz-e elégtétel, még több Soros, és újabb, megállításra váró képzelt ellenség? Percről percre a harmadik Fidesz-győzelem utáni éjszaka első napja.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában
1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

Zárjuk tudósításunkat

Percről percre tudósításunkat ezzel zárjuk, de a vasárnapi választások fejleményeit ezután is folyamatosan követjük.

Szombatig reménykedhet az ellenzék, hogy nem lesz kétharmada a Fidesznek

Végigvettük, változtathatnak-e a parlamenti erőviszonyokon a külföldön szavazók és az átjelentkezettek voksai, amelyeket még csak ezután számolnak össze.

Vona Gábor visszalépett

A Jobbik elnöke hétfő este bejelentette, hogy benyújtotta lemondását, amit a Jobbik elnöksége elfogadott. Egyúttal jelezte, hogy listás parlamenti mandátumát nem veszi át, illetve a következő tisztújításon sem méreti meg magát – olvasható a politikus Facebook-posztjában.

EB-alelnök a választásról: Akármit mondunk Brüsszelről, a magyarok EU-tagok akarnak maradni

Frans Timmermans azt mondta, "meglátjuk, mit tesz Orbán".

Demszky összekülönbözött az Echo Tv-vel – videó

A Bocskai úti szavazósornál történt az eset.

CDU: az EU értékunió, és erről viták vannak Orbán pártjával az Európai Néppárton belül

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a demokratikus választásokhoz illő módon gratulál Orbán Viktor magyar kormányfőnek és pártjának az egyértelmű választási győzelemhez – ezt mondta a CDU főtitkára hétfőn Berlinben az MTI szerint. Annegret Kramp-Karrenbauer a párt elnökségi ülése után tartott tájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta, hogy a választási eredmény kifejezi a Fidesz lakossági támogatottságát és "az ellenzéki erők gyengeségét is".

Az ellenzéki pártoknak nem sikerült egyesíteni erőiket úgy, hogy "másmilyen" eredményre vezethessen a választás például mindazon választókerületekben, amelyekben szoros volt a verseny. Erre a jelenségre tekintettel "meg kell nézni pontosan, hogy milyenek voltak a belpolitikai viszonyok".

A CDU számára az a legfontosabb, hogy "az EU több egy valutauniónál és egy tiszta gazdasági uniónál". Az EU "értékunió" is, és erről "láthatóan újra és újra vannak viták" Orbán Viktor pártjával az Európai Néppárton (EPP) belül – mondta a főtitkár, akinek pártja a Fidesszel együtt az EPP tagja.

Izraelbe hívta Netanjahu Orbánt

Telefonon gratulált Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek újraválasztásához – jelentette az izraeli sajtó. Netanjahu már izraeli látogatásra hívta a magyar kormányfőt. Netanjahu tavaly júliusban hivatalos látogatást tett Magyarországon, és ezzel több évtized után ő volt az első izraeli kormányfő, aki Budapestre jött.

A határon túliaktól 95 százalékot kapott a Fidesz

Ebbe nem számítanak bele azoknak a szavazatai, akik kivándoroltak Magyarországról, de még nem szüntették meg az itthoni lakcímüket. A Jobbik a második, de csak 24 százalékkal előzi meg az LMP-t 99 százalékos feldolgozottságnál.

1 2 3 4 5

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!