szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rengeteg, nem itthon élő kettős állampolgár voksolt listára és egyéni jelöltre is az ukrán és a szerb határnál. Az RTL Klub stábja ott volt, a Házon Kívül című műsorban pedig megmutatják, mit látnak.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Kispalád választókorú lakosainak a száma a választás előtt hirtelen közel a háromszorosára. Az egyik közeli ház tulajdonosa szerint a fideszes polgármester asszony ígért állandó közmunkát a feleségének, ha bejelentenek több mint 100 ukrán magyar állampolgárt a házukba. Azt mondják, alig laknak olyanok a faluban, akik bizonyos előnyökért vagy pénzért cserébe ne jelentettek volna be határon túl élő embereket a házukba. Csak ők nem merik például megmutatni, hány választási értesítőt postáztak a címükre.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 88 település van, Adorján Béla, a Jobbik ottani képviselőjelöltje szerint legalább kétharmadukba több ezer olyan ember ment szavazni vasárnap, akik valójában a határ túlsó oldalán élnek.

Tiszabecsnél, az ukrán-magyar határon is megnövekedett a forgalom, jönnek-mennek a furgonok. kisbusz például alig lépte át a határt, pár perc múlva már Ukrajna felé suhan vissza. De sokan jöttek gyalogosan. Egy idős úr például Tiszakeresztúrról, egy kis kárpátaljai faluból érkezett a feleségével. Szabolcs Szatmár Bereg Megye 4-es számú választókörzetében több mint 62 százalékkal győzött a jelenlegi kormánypárti képviselő.

De a szerb-magyar határnál is hasonló volt a helyzet. Csátalján azt beszélték, hogy maga a polgármester „biztosít” állandó lakcímet vajdasági magyaroknak. A háziorvosi szolgálati lakásba például 16-an vannak bejelentve, maga a fideszes polgármester is, de a védőnői szolgálati lakás is hasznosul: itt 10-en laknak.

(via RTL Klub)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Szállítmányozási céget alapított Rogán Cecília

Szállítmányozási céget alapított Rogán Cecília

Kritikus méretű lehet az informatikushiány a következő években

Kritikus méretű lehet az informatikushiány a következő években