szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ott a választás kezdete előtt még megtalálható információk hosszú időre elérhetetlenek.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Még mindig "csökkentett módban" fut a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere, amely még vasárnap délelőtt, a voksolás kellős közepén adta meg magát. A szervezet weboldalán csak néhány menüpont érhető el, a választási eredmények, a névjegyzéki és jelölésekkel kapcsolatos adatok, a választás napján kiadott jelentések, az akkori, rendkívüli események listája, valamint a Nemzeti Választási Bizottság vasárnap hozott határozatai.

Nem lehet azonban hozzáférni a 11 ezer helyi választási bizottság vasárnap készített jegyzőkönyvi adataihoz, illetve korábbi választások során az egyes választókörzetekben született eredményekhez sem, így össze sem lehet őket hasonlítani a most vasárnapiakkal.

A 24.hu a Magyar Szocialista Párttól kapott információkra hivatkozva azt írja, Pálffy Ilona, az NVI elnöke szerint az adatok még jó ideig nem is lesznek elérhetőek. Az informatikai rendszert ugyanis várhatóan csak a hétvégére tudják olyan állapotba hozni, hogy a honlapon korábban megtalálható információk ismét elérhetőek legyenek.

Az MSZP szerint kétséges, hogy a rendszer jelenleg is megbízható, auditált formában működik, mint ahogy azt az NVI elnöke állítja. A párt éppen ezért azt kérte, hogy a választási iroda fogadja az általuk delegált szakértőket, és biztosítson betekintést a választás napján keletkezett dokumentumokba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Index felmondott főszerkesztő-helyettese videoklip főszereplője lett

Az Index felmondott főszerkesztő-helyettese videoklip főszereplője lett

Hivatalos és már fotónk is van róla: jön az első kombi BMW M3

Hivatalos és már fotónk is van róla: jön az első kombi BMW M3

Az EU-nak köszönhető, hogy egyelőre marad ingyenes strand a Balatonon

Az EU-nak köszönhető, hogy egyelőre marad ingyenes strand a Balatonon