szerző:
hvg.hu

A 2018-as választásokra való részvételre buzdítja hazai felhasználóit ma a Google és a Facebook is. Ez utóbbi tehetett be a Nemzeti Választási Iroda oldalának is.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Szavazásra buzdító üzenettel találkozhatott ma mindenki, aki megnyitotta a Facebookot és a Google-t. A Facebook az alábbi üzenettel fogadja felhasználóit, amikor először megnyitják az oldalt.

©

A Google kereső főoldalán pedig ez a különleges logó szerepel.

©

A Facebook dobozának második gombja a Nemzeti Választási Iroda oldalára vezet. Ha pedig valaki rányom az első gombra, amellyel megoszthatja ismerőseivel, hogy ő már voksolt, akkor a Facebook szintén a valasztas.hu weboldalra mutató bejegyzést tesz ki az illető üzenőfalára.

©

Aligha tévedünk, ha azt mondjuk: sosem volt még hirtelen ilyen sok valasztas.hu-ra mutató linkelés. Jó eséllyel emiatt akadozik komolyan az NVI honlapja: most lépnek be tömegek a mai napon először a Facebookra, illetve kattintják le ismerőseik vonatkozó megosztásait.

Időközben megjött az NVI közlése is, amely szerint a rendkívül magas érdeklődés zökkenőmentes kiszolgálása érdekében a honlapot átállították egy nagyobb teherbírású megoldásra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy csak a legfontosabb funkciók elérhetők egy elég buta felületen.

©

Ha tudni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!