szerző:
hvg.hu

Szarvas Péter Facebook-oldalán számolt be „a kormánypárt meggyőző sikeréről”, és arról, hogy a nagyarányú választási részvétel szerinte azt jelenti, hogy az emberek bíznak a demokráciában. A legmegdöbbentőbb kijelentés csak ezután jön.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Jelentős dátumként ívódott be a békéscsabaiak életébe 2014 októbere: az akkori fideszes jelölthöz képest lényegesen több szavazatot sikerült begyűjtenie a függetlenként induló Szarvas Péternek, aki a viszonylag hosszú ideig regnáló kormánypárti politikust, Vantara Gyulát váltotta a városvezetői székben.

A közgazdász végzettségű Szarvas elsöprő győzelmét lényegében országos meglepetésként értékelte a sajtó, hiszen a fideszes Vantara 8 évig tartó polgármestersége után került Békéscsaba élére a Körös Volán egykori vezetője. Érdekesség, hogy 2007-2008-ban Szarvast akkor még a (helyi) Fidesz is támogatta, 2013-ban azonban éppen a már javában fideszes irányítás alatt álló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága menesztette a kiegyensúlyozott cégként működő közlekedési vállalat vezérigazgatóját.

Erre most mi történik? Szarvas Péter rögtön a választások másnapján késztetést érzett arra, hogy rendkívül szofisztikált körmondatokban üdvözölje a migránskampánnyal megtolt, újabb Fidesz-győzelmet. Mindezt olyannyira fontos ügynek találta Szarvas, hogy Facebook-követői előtt is gyorsan beszámolt róla – azon az oldalon, amit a városvezető elvileg pártpolitikától való függetlensége miatt követtek be a békéscsabaiak. Szarvas egyébként olyan kijelentésekkel harsogta facebookos gratulációját, mint hogy:

  • „A vasárnapi választás Békéscsabán is a kormánypárt meggyőző sikerével zárult”
  • „A nagyarányú választási részvétel azt jelenti, hogy az emberek bíznak a demokráciában”

Ezután azt is kihagyhatatlannak vélte, hogy a Fidesz-KDNP által indított Herczeg Tamást is virtuális vállveregetésben részesítse:

Ez úton is gratulálok és jó munkát kívánok Herczeg Tamásnak, Békéscsaba új országgyűlési képviselőjének

Az április 9-én közölt poszt azzal zárul, hogy „a Településfejlesztési Operatív Program és a Modern Városok Program keretében már megkezdett beruházások kiemelten fontosak Békéscsaba szempontjából, amit kormányzás folyamatossága szolgál”.

Hát, oké.

Függöny.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Meghalt a férfi, aki szabotálta Hitler atomterveit

Meghalt a férfi, aki szabotálta Hitler atomterveit

Óceánmentő ötlet: az IKEA felhasználná termékeiben a műanyag hulladékot

Óceánmentő ötlet: az IKEA felhasználná termékeiben a műanyag hulladékot

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

Valami félrecsúszott - mellbevágó adatok a Párbeszéd-politikus posztjában

Valami félrecsúszott - mellbevágó adatok a Párbeszéd-politikus posztjában

Egy magyar szó, ami világhódítóvá vált: fókuszban a kocsi

Egy magyar szó, ami világhódítóvá vált: fókuszban a kocsi