szerző:
hvg.hu

Trump azonban továbbra sem ragadt klaviatúrát vagy telefont, hogy valamilyen módon gratuláljon az újraválasztott Orbánnak.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Négy éve ilyenkor már rég befutott az orosz gratuláció, de nyolc évvel ezelőtt sem késlekedett ennyit Putyin, sőt, az akkori amerikai elnök, Obama is viszonylag rövid időn belül üdvözölte a Fidesz sikerét. Ám most valami történt, Putyin közleménye ugyanis nem kevés időbe telt, mire befutott. De befutott, igaz, több mint érdekes módon: 5 perccel azután, hogy a hvg.hu megírta, az MTI-ben 16:52 perckor megjelent a hír:

Az orosz elnök, a grúz miniszterelnök és a Bank of China elnöke is gratulált Orbán Viktornak

Az MTI-s közlemények szerint

 • a szerb elnök
 • az olasz jobboldal
 • Andrej Babis ügyvezető cseh kormányfő
 • a német szövetségi parlament (Bundestag) legnagyobb ellenzéki pártja, az Alternatíva Németországnak (AfD) több vezető politikusa
 • Sebastian Kurz osztrák kancellár Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke Angela Merkel német kancellár Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője
 • Geert Wilders, a holland jobboldali Szabadságpárt vezetője
 • a német szövetségi parlament (Bundestag) legnagyobb ellenzéki pártja, az Alternatíva Németországnak (AfD) több vezető politikusa
 • Milos Zeman cseh államfő
 • Andrej Plenkovic horvát kormányfő
 • Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Mariano Rajoy spanyol kormányfő
 • Az Európai Zsidó Szövetség Kolinda Grabar-Kitarovic, Horvátország elnöke Az ET főtitkára és a NOB elnöke

is gratulált már Orbán Viktornak. Trumpnak azonban se híre, se hamva.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!