szerző:
-W-
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Köhög a betyárkörte: mondjon le az Index és a HVG is!

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Mondjon le az Index, a HVG és a 444 is, mert vesztettek – mondja a kormányközeli Mandiner interjújában G. Fodor Gábor, a 888.hu nevű orbánista weboldal főszerkesztője.

Elmélete szerint a megmaradt ellenzéki/kormányfüggetlen sajtó politikai mozgalomnak számít, így a választás eredményeiből számára az derül ki, hogy ezek az orgánumok is veszítettek – tehát ne is legyenek. Szavai mögött elég világosan látszik az önigazolás, saját magát ugyanis pártharcosként írja le, és nyilván kellemetlen nap mint nap szembesülni szuverén emberek munkájával, akik többre vitték. Ez a frusztráció amúgy régóta érezhető rajtuk; ahányszor csak észreveszik, hogy lehet seggnyaláson túl mást is csinálni, választ kellene adni arra a kérdésre, hogy akkor ők micsodák.

Mellesleg a választás eredménye az, hogy két és fél millióan a Fideszre, ugyanennyien ellene szavaztak. Azt még GFG sem állítja, hogy az "ellenzéki sajtó" konkrétan valamely párt mellett tette volna le a garast, szóval nehéz ebből azt kisütni, hogy ne lenne mögöttünk közönség.

De nincs itt elméletre szükség különben se. A weboldalak forgalmát ugyanis naponta méri a Gemius, és meg is lehet nézni. Ebben a 888.hu egyáltalán nem szerepel, ahogy egyébként a Magyar Idők példányszámáról sincs hiteles audit. A felsorolt, lemondásra felszólított kiadványok viszont ott vannak a top tízben.

G. Fodor Gábornak viszont egyáltalán nem kell lemondania attól, hogy számolatlan közpénzből ilyen aprócska betyárkörtévé tudott csak lenni. Mi olyan országot képzelünk el, ahol nemcsak a többségnek jut levegő, hanem egészen kicsi színfoltok is elférnek. Ilyen kis barnák is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem akárki akadt horogra, kínai szuperkém amerikai bíróság előtt

Nem akárki akadt horogra, kínai szuperkém amerikai bíróság előtt

Ön dönt, de már nem sokáig: viszik, vagy vezet?

Ön dönt, de már nem sokáig: viszik, vagy vezet?

Párizsban megnyitják a középületeket a hajléktalanok előtt

Párizsban megnyitják a középületeket a hajléktalanok előtt

Orbán újabb sportközpontot avatott Felcsúton és megmondta, mi az első számú nemzeti ügy

Orbán újabb sportközpontot avatott Felcsúton és megmondta, mi az első számú nemzeti ügy

Luxemburgban is a zöldek törtek előre

Luxemburgban is a zöldek törtek előre

Ungár Péter bocsánatot kért az LMP folyamatos melodrámájáért

Ungár Péter bocsánatot kért az LMP folyamatos melodrámájáért