szerző:
hvg.hu

A szombati tüntetés megszervezői nem állnának le, polgári engedetlenségi mozgalmon gondolkodnak.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Minden hétvégén tüntetni akarnak a kormány ellen a szombati tüntetés szervezői - mondta Homonnay Gergely a HírTV-nek. Azt már a hvg.hu-nak is elárulták, itt egy tüntetéssorozat jön, de a részletekről akkor nem beszéltek. Volt, aki egy polgári engedetlenségi mozgalom megalapítását is emlegette távlati célként, ezt most Homonnay hivatalosan megerősítette.

Szombaton Budapest mellett a többi között Párizsban, Londonban, Brüsszelben, Berlinben, Dublinban, Lisszabonban és Lengyelország több városában tüntenek. Itthon Győrben, Nyíregyházán, Debrecenben és Pécsen tüntetnek szombaton, a Kossuth térivel egy időben.

Budapesten a tüntetés hét szervezője közül négyen beszélnek: a netadós tüntetésről ismert Gulyás Balázs, a főszervező Lányi Örs, Homonnay Gergely, illetve Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament képviselője.

Felszólal az ex KDNP-s Lukácsi Katalin is.

Színészek videóüzenetet küldenek, Homonnay Facebook oldalán Hernádi Juditról látni egy képet, felvétel közben. Az esemény Facebook oldalán 34 ezren jelezték részvételüket, 81 ezer ember érdeklődik iránta. A szervezők szerint a demonstrálók nagyjából fele vidéki. Több városból busszal jönnek majd - láttunk ilyen bejegyzést jobbikoknál például, de úgy tudjuk, Hódmezővásárhelyről is busszal viszik az érdeklődőket.

A tüntetés milliós tétel, a pontos összeget nem tudni. A demonstrálók az Operától vonulnak majd, a színpad a Kossuth téren lesz.

A vonulás miatt több út ideiglenesen le lesz zárva, ebben a cikkünkben van egy térkép. A tüntetők első sorban a szavazatok újraszámolását követelik, illetve a választójogi törvény átalakítását. A kérdés, hogy a szervezők által várt több tízezer tüntetőtől beijed-e Orbán, vagy a vasárnap elnyert kétharmad után beint nekik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Windisch Judit Itthon

Készül a gigatüntetés: Orbán beint vagy beijed?

A szavazatok újraszámlálását, a választási törvény átírását és demokráciát követel majd az előzetes becslések alapján több tízezer ember szombaton a fővárosban. A választási eredmény miatt ledöbbent szervezők azt ígérik, ez csak a kezdet, és azt mondják, tanultak az elődök hibáiból. A CEU tüntetések óta nem látott tömeg lehet az utcán szombaton.

„Divatszakértők”, „hírességek” és „influencerek” a Ráhel-közeli rendezvényen

„Divatszakértők”, „hírességek” és „influencerek” a Ráhel-közeli rendezvényen

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik

Fülke: Az Orbán-kormány mindent betilt, csak épp Lázár Jánost nem

Fülke: Az Orbán-kormány mindent betilt, csak épp Lázár Jánost nem

Évek óta az ecuadori követségen él Julian Assange, de most beperli őket

Évek óta az ecuadori követségen él Julian Assange, de most beperli őket

Zsidóktól elrabolt kincsek változtatták meg a náci bírót

Zsidóktól elrabolt kincsek változtatták meg a náci bírót