szerző:
hvg.hu

A felvételeken szereplő férfi arcát nem látni, így nem bizonyított, hogy P. László az.

A Teréz körúti robbantás ügyének hétfői tárgyalásán Kalina József bíró megállapította, hogy a térfigyelő kamerák felvételein látható elkövetőről egyelőre nem tudják kétséget kizáróan kijelenteni, hogy az ügy vádlottja, P. László Gergely - írja a Blikk.

A 2016. szeptember 24-i robbantás ügyének hétfői tárgyalásán a térfigyelő kamerák felvételeit nézték meg, a rendőrök az összes vágatlan felvételt bemutatták, a bíró viszont az elkövető fizikumával, főleg a magasságával kapcsolatban kezdett kérdezősködni.

A felvételeken látható férfi ugyanis a kétórányi felvétel alatt egyszer sem nézett egyik kamerába sem, és a fejét mindig kalap vagy kapucni takarta. A rendőrök és a szakértők szerint egy 170-175 centiméter magas alak látható a kamerafelvételeken, míg a vádlott P. László 183 centiméter.

A lap hozzáteszi, a minősített emberöléssel és robbanóanyaggal való visszaéléssel, illetve terrorcselekmény előkészületével vádolt P. László Gergely ellen egyébként van más bizonyíték is, ugyanis az ő IP-címéről rendelték meg a robbantáshoz használt távirányítót. Az eszközön és a szállításához használt táskán talált DNS-minta pedig egyezést mutat az övével.

A vádlott egyébként már nem vesz részt a tárgyaláson, ügyvédje a lapnak azt mondta, egyre rosszabbul van, és már nem lehet vele az ügyéről beszélni, csak egy lélekvándorlásról szóló elméletet hangoztat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mizsur András Itthon

Már sejtjük, hogy merre járhatott a körúti robbantó

A hétfőn nyilvánosságra hozott kamerafelvételek alapján beazonosítottuk azt az erzsébetvárosi szállodát, amely előtt biztosan elhaladt a Teréz körúti robbantó. Egy Kertész utcai szórakozóhely kamerája azt is rögzítette, hogy merre hagyhatta el a körutat a robbantó.

Bihari Ádám Itthon

Hidegvérrel lépett át az áldozatokon a Teréz körúti zacskós alak

Újabb részleteket tudtunk meg a szombati robbantás körülményeiről. Kiderült: a robbantó olyan alapossággal megtervezte a támadást, ami arra utal, hogy a helyszínt és a használt robbanóanyagot, illetve -szerkezetet nagyon jól ismerte. Értesüléseink szerint a jelek arra utalnak, hogy ezt a robbanást milliméter pontossággal erre a helyszínre szabták.