szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hivatalos megoldókulcsot csak csütörtökön hozzák majd nyilvánosságra, de az Eduline-on már olvashatók a szaktanár által kidolgozott esszék.

Érettségi 2018
Élete első igazán komoly vizsgája vár 73 ezer végzős középiskolásra: május 7-től (a nemzetiségi nyelvi írásbelikkel valójában május 4-től) tart a tavaszi érettségi nagymenet. A tét nagy, az írásbelik, szóbelik eredményétől függ, kik kezdhetik el az egyetemet ősszel, és kik szorulnak ki a felsőoktatásból. Oktatási portálunkkal, az eduline.hu-val beszámolunk a legfontosabb hírekről.
Friss cikkek a témában

Ahogy korábban az oktatási portál beszámolója alapján megírtuk, a történelmből középszinten érettségizőknek a két rövidebb és két hosszabb kidolgozást igénylő esszékérdés közül egyet-egyet kellett választaniuk.

A rövidebbek témája az első ipari forradalom, illetve KGST-országok, a hosszabbaké a XVIII. századi magyarországi etnikai változások és a nyilasuralom voltak.

A honlapon már olvasható a négy kidolgozott téma, itt találhatók összegyűjtve.

Az érettségi első részének nem hivatalos megoldásai itt olvashatók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkel: Németország segíthet a Szputnyik V uniós engedélyeztetésében

Merkel: Németország segíthet a Szputnyik V uniós engedélyeztetésében

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Bemutatta a Honor az első mobilt, ami már független a Huawei-től

Bemutatta a Honor az első mobilt, ami már független a Huawei-től