szerző:
hvg.hu

Kocsis-Cake Olivio és V. Naszályi Márta között dőlhet el, ki üljön be Karácsony Gergely helyett az Országgyűlésbe.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Párbeszéd dönt arról, ki ülhet be az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének, Zugló polgármesterének, Karácsony Gergelynek a helyére, mivel ő nem lesz képviselő. A Magyar Idők arról ír, hogy várhatóan Kocsis-Cake Olivio és V. Naszályi Márta között dőlhet el, kié lesz a parlamenti szék.

Kocsis-Cake a Párbeszéd pártigazgatója és a lap szerint Szabó Tímea köréhez tartozik, V. Naszály I. kerületi képviselő, indult a választásokon, de visszalépett, így nyerhetett Csárdi Antal a Belvárosban. Az apai ágon bissau-guineai származású politikus 2010-ben még LMP-s színekben politizált, korábban a Népszabadság írt róla portrét. A „cake” angolul süteményt jelent, de Olivio szerint ez a véletlen műve, családnevének nincs értelmezhető fordítása.

Nyolc évvel ezelőtt a Népszabadság megjegyezte, Cake Oliviónak akadtak kellemetlenségei is a bőrszíne miatt, de az időnként előforduló rasszista beszólásoknak nem tulajdonít akkora jelentőséget, hogy beszéljen róluk.

Döntés május végén, a P taggyűlésén lehet.

(Kiemelt kép: Facebook)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!