szerző:
nyüzsi

Nem más szellemi óriás, mint maga Jeszenszky "DJ Jeszy" Zsolt szólal meg az Operaház körül kialakult legújabb kormánypárti iszapbirkózás kapcsán, miszerint melegségre nevel-e a Billy Elliot című színpadi mű. Bár a szerző nagyon szeretne tőlünk egy homofób pecsétet a homlokára, mi azért észrevettük két elhajló mondatát a tiszta tanítástól:

  • "Senkit sem szabad, hogy a munkájában, a karrierjében, emberi kvalitásainak megítélésében stb. bármilyen hátrányos megkülönböztetés érjen a szexuális orientációja miatt."
  • "Igen, igen, vannak, akik valami érthetetlen oknál fogva valóban, eredendően, zsigerből a saját nemükhöz vonzódnak."

A Magyar Idők hasábjain azonban ez a két magától értetődő mondat egy hosszadalmas kirohanásba van ágyazva. Van itt ugyanis két probléma DJ Jeszy szerint:

  • többen élnek homoszexuális kapcsolatokban, mint ahányan számára érthetetlenül a saját nemükhöz vonzódnának,
  • és Ókovács Szilveszter nagyképű, és kiszolgálja a ballibsi véleményterrort.

Az előbbi általa felismerni vélt tény oka, hogy a meleglobbi a kamaszkor első szerelmi problémáit kihasználva fogadja a homoszexualitásba a heteroszexuális fiatalokat. A Karc FM szerkesztője így írja le ezt az életszerűségtől fényévekre lévő folyamatot: Rengeteg fiatalt ér csalódás tinédzseréveiben: a kiszemelt lány/fiú nem mutat iránta érdeklődést, sőt az is lehet, hogy általában nem sok sikere van a másik nemnél, míg az osztálytársak hódítást hódításra halmoznak. Düh, frusztrációk, önértékelési zavarok alakulnak ki. Pedig teljesen normális dolog mindez: nem tetszünk mindenkinek, nem mindenki egyformán nagy csajozó-/pasizógép, és vannak, akik egyszerűen csak későn érő típusok. Igenis lesz olyan lány, akinek pont a pattanásos, magába forduló, félénk, akár számos feminin vonással is rendelkező fiú kell, és olyan fiú is, akinek a kicsit duci, szemüveges lány az esete. Kis türelem kell csak hozzá, meg hogy a szülők, tanárok, esetleg mentálhigiénés szakemberek is segítsenek mindezt megérteni, elfogadni. Ezzel szemben a tömegkultúrában (is) komoly pozíciókat elfoglaló meleglobbi minden eszközével igyekszik elérni, hogy ezek a csalódott, bár pusztán az élet természetes folyamatain végigmenő fiatalok úgy érezzék, hiányérzetükre itt a megoldás: a „bemelegedés”.

Tehát a pattanásos, kissé feminin fiúk számára van remény, Ókovács Szilveszter számára viszont nincs. Történt, hogy pár napja N. Horváth Zsófia megrémült, hogy az Erkel Színházban a magyar fiatalok homoszexualitásra nevelése zajlik közpénzből, a Billy Elliot által. Ezt Ókovács a Magyar Idők hasábjain kérte ki magának, ami miatt meg is kellett hunyászkodnia később. Jeszenszky most azt írja:

Ókovács válasza, sajnos, a tőle megszokott öntömjénező, mindenki mást lenyomni igyekvő egotrip. (...) Szilvesztert persze így ismerjük és szeretjük; tudjuk, hogy a reflektorfénynek még a szélén sem jelenhet meg más, és pláne nem az ő fényességének megkérdőjelezésével.

DJ Jeszy a meleglobbi mellett leginkább a jobboldal "igazodási kényszerben" szenvedő vezetőit ostorozza, akik még mindig a balliberális elitnek akarnak megfelelni, és Ókovács mellett természetesen Prőhle Gergelyt is megidézi. Pedig szerinte az eset egyszerű: "a Billy Elliot egy szép nagy, egész estés érzékenyítőtréning", amire semmi szükség nincsen. Bár szó szerint nem írja le, de a cikkíró szerint heterolobbira lenne szükség. Szerinte el kellene ugyanis magyarázni a baletthoz vonzódó fiúknak, hogy azért érdemes az intézetbe felvételt nyerni, mert ott vannak a legjobb lábú csajok.

Azért azt is megígérhette volna, hogy mind fideszes.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!