szerző:
hvg.hu

A rendőrség elkezdte kiterelni a Frangepán utcai tűz környékéről a lakókat, miután a szél elkezdte a föld közelébe nyomni a masszív fekete füstöt.

Sűrű füsttel ég egy műszaki cikkeket tároló raktárépület a fővárosi XIII. kerületi Frangepán utcában. A 3000 négyzetméteres épület melletti irodaépületet ki kellett üríteni. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy 5-ös, vagyis legmagasabb szintű riasztással szálltak ki a helyszínre, de a tüzet már lokalizálták, vagyis nem terjed tovább. 50 tűzoltó dolgozik a helyszínen, 11 tűzugárral oltják a lángokat.

A rendőrök egy ponton elkezdtek kifelé terelni mindenkit a tűz közeléből, ebből Kisdi Máté azt mondta, nem került mérgező anyag a levegőbe, azért kezdték kifelé terelni az embereket, mert a sűrű, egészségre ártalmas füstöt a szél lefelé kezdte fújni. A katasztrófavédelem folyamatosan mérte a levegőbe kerülő anyagokat, de egészségre káros koncentrációt nem tapasztaltak, ráadásul egy idő után a füst ismét fölfelé szállt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Újabb videók a Frangepán utcai gigatűzről

A katasztrófavédelem szerint nincs egészségre veszélyes anyag a levegőben, de a kiérkező rendőrök egyre hátrébb parancsolják a bámészkodókat és az újságírókat, a környéken lakókkal pedig bezáratják az ablakokat. Olvasóink felvételei: