szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kásler hétvégén bejelentette, hogy ma bejelent valamit, csak azt felejtették el megmondani, hol.

Nem szerepelt sem az MTI eseményeket tartalmazó leírásában, sem az Emberi Erőforrások Minisztériumának eseménynaptárában Kásler Miklós miniszter hétfő délelőtti programja, holott Kásler fontos bejelentésre készült.

©

A sajtóosztályon pedig egy e-mailt kértek, hogy elárulják, hol lesz – illetve mint kiderült, már csak volt – a bejelentés.

Ez pedig nem volt más, mint hogy elkészült a kórházi fertőzések megelőzésével kapcsolatos miniszteri rendelet, amelyet az egyeztetések után, néhány napon belül nyilvánosságra hoznak. Kásler Miklós erről Budapesten, a Semmelweis-napi központi ünnepségen beszélt.

Miniszteri hivatalba lépése után nem sokkal kezdte el mondogatni Kásler Miklós, hogy az általa felügyelt egészségügyben a kórházi fertőzések csökkentése az egyik legsürgetőbb feladat. Bár elődje igyekezett a problémát elhallgatni, az adatok Káslert támasztják alá: 2012-ben Magyarország világelső volt a kórházi fertőzésekben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi