szerző:
Tóth Richárd
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A migráció a modern kori antiszemitizmus gyökere, a Fidesz pedig az adócsökkentés kormánya szeretne lenni. Kormányinfót tart a Miniszterelnökséget vezető miniszter, szóba kerültek Orbán külföldi útjai is. A kormány ősszel tárgyal majd az otthonápolási díjról. Gulyás Gergely azt mondta, az biztos, hogy lesz emelés, de az még nem dőlt el, milyen mértékű.

Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfót azzal kezdte, hogy a magyar kormány együttérzését tolmácsolta a görög erdőtüzek kapcsán, a Belügyminisztérium és a Katasztrófavédelem pedig vizsgálja a lehetőségét annak, hogyan nyújthat segítséget.

A költségvetésre rátérve azt mondta, az a biztonságos növekedés költségvetése, ugyanakkor a nemzetközi környezetben látnak kockázatokat, ezért a 360 milliárdos tartalék a büdzsében. A bérek növekedni, az adók és a járulékok pedig csökkenni fognak.

A Modern Városok program után jön a Magyar Falu program is, jelentette be Gulyás, a cél az, hogy vonzóvá tegyék a vidéki életet. Éppen ezért a csok-összeg növelését tervezik az 5000 fő alatti településeken, a tájegységbe illeszkedő házak építésére pedig adókedvezményt gondolnak biztosítani. A fent említett költségvetési tartalékot, ha megmarad, a Magyar Falu programba folyatják majd.

Gulyás Orbán berlini útjáról azt mondta, Németország az egyik legfontosabb külföldi partnerünk, de fontos kérdésekben, migrációban máshonnan nézik, máshogy látják a világot. Az együttműködés a miniszter szerint német részről is biztosított. Gulyás szerint a németek nem mondhatnak jókat Magyarországról és a V4-ekről, mégis, titkon elismerik a teljesítményünket. Az izraeli kapcsolatokról és a mostani útról azt mondta, soha nem volt olyan jó az államközi kapcsolat, mint most.

Izrael számára is egyértelmű, hogy a migráció kihívást jelent. A migráció a modern kori antiszemitizmus gyökere.

A Stop Soros miatti kötelezettségszegési eljárásról a miniszter azt mondta, elfogadhatatlan, hogy azt egy alkotmánymódosítás miatt indították. „Ez a támadás a Bizottság részéről egyértelművé teszi, hogy az EU migrációbarát politikát akar folytatni a továbbiakban is.”

©

Az ATV főmunkatársa megkérdezte, mit szól Gulyás ahhoz a cikkhez, amit az Index írt meg és arról szól, hogy a kormány 623 jelentkezőnek osztott ki EU-s milliárdokat egy vidékfejlesztési pályázaton, túlnyomó többségüknek falusi szálláshely építésére. Aki ezt megnyeri, annak öt évig kell szálláshelyként üzemeltetnie az új ingatlant, utána eladhatja vagy családi házzá alakíthatja. A nyertesek között sok a fideszes. Gulyás erre azt mondta:

Senki előnyt vagy hátrányt nem szenvedhet el azért, mert képviselő.

A főmunkatárs Tarlósról is kérdezett, akar-e indulni jövő ősszel főpolgármesternek, de erről nem beszéltek. Tusnádfürdőn azonban majd egy sátorban adnak elő, megkérdezi Tarlóst. „Az indulásáról egyelőre nincs végleges döntés.” Gulyás a saját helyzetét ismerve azt mondta, nem is jósolna. Kérdés érkezett azzal kapcsolatban is, hogy 40 kórházban szünetelhet az ellátás, ezt a Népszava írta meg. De ezt cáfolták, mindenhol lesz ellátás.

A képviselői többletjuttatásokról azt mondta Gulyás az RTL Klub kérdésére, hogy azért kerül több a benzinkártyájukra, mert az autó munkaeszköz. Ráadásul 176 egyéni választókerületből 106 lett, ezért egy képviselőnek több helyre kell eljutnia. Az amerikai külügy végül nem támogatta közel 200 millióval a független vidéki sajtót, erre Gulyás azt mondta, a független és sokszínű magyar sajtó fontos dolog, de az nem jó, ha ez külföldről érkezik, mert jön vele adott esetben egy elvárás, egy megfelelési kényszer is.

Kérdés érkezik a rendőrök túlórapénzéről is, de csak a linkelt cikkben található közleményt idézi a miniszter. Lehet, hogy ősszel lesz törvénymódosítás a témában – mondja.

„A javított kiadás Esterházytól szerintem zseniális” – mondta Gulyás a Pesti Srácoknak a kultúrkampfra vonatkozó kérdésére. De ő kevés kortársat, inkább klasszikust olvas, nem állna bele ebbe a kérdésbe, igaz, EP előtt, mellett megemlítette Jókai Annát is. „De nem értek egyet a Prőhle Gergellyel szembeni írásokkal.” Simicska fegyverletétele után a médiabirodalom Nyerges Zsolthoz került, kérdés, visszakerül-e a Fideszhez a tévé, újság. Gulyás széttárta a kezét.

  • A kormány ősszel tárgyal majd az otthonápolási díjról. Gulyás Gergely azt mondta, az biztos, hogy lesz emelés, de az még nem dőlt el, milyen mértékű.
  • A Ryanair-esetet Gulyás felháborítónak tartja. „Ez tűrhetetlen”, vizsgálatot sürget, ami azóta el is indult.

A Heti Tv kérdezett vissza Orbán izraeli útjára, egészen pontosan arról, hogy amikor a miniszterelnök a Jad Vasem intézetből távozott, tüntetők nehezítettét dolgát, az Amnesty International demonstrált. Gulyás Gergely szerint ez az utazás legviccesebb pillanata volt, meg is jegyezte, hogy:

Kicsit sértő, hogy csak ilyen kevés tüntetőt küldtek.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Egy android tart éppen a Nemzetközi Űrállomás felé

Egy android tart éppen a Nemzetközi Űrállomás felé

Indokolt a sárga versenycsík a 700 lóerőre tuningolt Mercedes-AMG SUV-n

Indokolt a sárga versenycsík a 700 lóerőre tuningolt Mercedes-AMG SUV-n

Máltán szállhatnak partra a mentőhajón rekedt menekültek

Máltán szállhatnak partra a mentőhajón rekedt menekültek

Jakus Ibolya: Kolbász és kerítés

Jakus Ibolya: Kolbász és kerítés

Kásler megmondta, mi az iskolai oktatás célja

Kásler megmondta, mi az iskolai oktatás célja

Döntetlent játszott a Ferencváros az Európa Liga selejtezőjében

Döntetlent játszott a Ferencváros az Európa Liga selejtezőjében