szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Üzenet a várost 2002 óta irányító szocialista Botka Lászlónak? Esetleg szándékos zavarkeltés?

A Figyelő információi szerint bejelentkezett Szeged polgármesteri címéért Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető egykori miniszter, ha tényleg így lesz, akkor 2019 őszén minden bizonnyal Botka Lászlóval küzdhet majd meg a címért.

Lázár a harmadik Fidesz-kétharmadban nem vállalt már miniszteri pozíciót, azt mondta, választókerületére szeretne koncentrálni, a Csongrád megyei negyedik számú választókerületben jutott mandátumhoz.

Lázár volt már polgármester, a szomszédos Hódmezővásárhelyt irányította 2002 és 2012 között, amikor a két poszt, a polgármesteri és az országgyűlési képviselői összeférhetetlen lett, Lázár az utóbbit választotta, majd idén év elején a Fidesz elvesztette Vásárhelyt, Márki-Zay Péter lett a polgármester.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!