szerző:
Tetszett a cikk?

Saját bevallása szerint a miniszterelnöknek 945 ezer forintos megtakarítása volt, ez apadhatott most a szállás és az utazás árával.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Több meccset is élőben, Oroszországban nézett meg Orbán Viktor a labdarúgó-világbajnokságról, vele utazott fia, Orbán Gáspár is, de találkozott és egyeztetett Putyin elnökkel is. A Jobbik képviselője, Pintér Tamás meg is kérdezte, hogy:

Ki fizette, illetve miből tellett oroszországi utazására?

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt, azt mondta, Orbánt:

a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke hívta meg a világbajnokságra. Mind a szállás, mind az utazás költségeit a miniszterelnök fizette.

©

Orbán 2018 elején azt vallotta be vagyonnyilatkozatában, 993 ezer forintos megtakarítása van, ez fél évvel később, júniusra 945 ezer forintra apadt. (Ekkor azt írtuk, a feleségével közös hitele jócskán csökkent, 2017 végén 4,783 millió volt a tartozás, most ez 4,184 millióra csökkent. Vagyis Orbán Viktor és Lévai Anikó durván 600 ezer forintot törlesztett.)

Fontos közbevetés, hogy a kampány alatt Orbán 345 ezer forintos büntetést kapott a Nemzeti Választási Bizottságtól, amiért a dadi óvodában kampányolt. Orbán azt kifizette zsebből, ahogy Dömötör válasza szerint az oroszországi túrát is, várjuk következő vagyonnyilatkozatát, hogy állnak megtakarításai.

Dömötör az érdemi válasz után leírta, hogy „korábban a Jobbik is érvelt a magánélet tiszteletben tartása mellett. Ezzel egyetértünk, egyúttal javasoljuk, hogy minden közéleti szereplővel kapcsolatban érvényesítsék ezt az alapelvet, a magánprogramokat is beleértve.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ifj. Knézy Jenő lesz a győri önkormányzati médiacég vezetője

Ifj. Knézy Jenő lesz a győri önkormányzati médiacég vezetője

Jön a lehűlés: vasárnap már 20 fok sem lesz

Jön a lehűlés: vasárnap már 20 fok sem lesz

Nem tudott elég egészséges játékost benevezni, visszalép az OSC a vízilabda Magyar Kupából

Nem tudott elég egészséges játékost benevezni, visszalép az OSC a vízilabda Magyar Kupából