szerző:
hvg.hu

Orbán Viktor miniszterelnök vicceskedve számonkérte a Nemzeti Választási Bizottság elnökét, amiért a kampány alatt megbüntették. Patyi lapított a miniszterelnök előtt, de kiderült, nemcsak megszavazta a büntetést, de ő terjesztette azt elő. A kínos videó után nem mond le.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Elnézést kért Orbán Viktor miniszterelnöktől Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke, amiért a testület megbüntette őt az óvodai kampányolás miatt. Erről a felvételt Orbán stábja tette közzé a miniszterelnök Facebook-oldalán. Patyi és Orbán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusának avatásán találkozott, Patyi ott rektor. Patyi egyébként nem merte bevallani Orbánnak, hogy maga is megszavazta a büntetést, mikor Orbán erre rákérdez Rogánnál, Patyi annyit vet közbe, "ééén?".

A pontos párbeszédet ebben a cikkben írtuk le. Orbán 345 ezer forintos büntetést kapott a Nemzeti Választási Bizottságtól, amiért a dadi óvodában kampányolt. A helyi választási bizottság felmentette Orbánt, az NVB nem.

A bocsánatkérés után megkerestük Patyi Andrást, nem mond-e le, továbbra is függetlennek tartja-e magát.

Patyi a sajtósán keresztül azt a választ küldte, függetlenségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az Orbán Viktor kampánytevékenységéről szóló, annak jogsértő jellegét megállapító határozatot ő terjesztette elő, és a bírságot tartalmazó határozatot maga is megszavazta.

A megszavazott határozatot a törvényi előírásoknak megfelelően aláírta. Az NVB elnöke minden döntés meghozatala során csak és kizárólag a választásra irányadó jogszabályokat tartja szem előtt.

Mikor találkozott Orbánnal az ünnepségen, az ügy már lezárult, mivel sem Orbán, sem a vele tartó Czunyiné Bertalan Judit nem támadta meg a határozatot. Addigra már a pénzt is befizette, a videót pedig leszedte oldaláról – írta Patyi sajtósa.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Álom volt, de talán sose lesz valóság, hogy az irodákban ne álljon hegyekben a papír

Álom volt, de talán sose lesz valóság, hogy az irodákban ne álljon hegyekben a papír

Így segíthet a hajléktalan embereknek

Így segíthet a hajléktalan embereknek

Zsidóktól elrabolt kincsek változtatták meg a náci bírót

Zsidóktól elrabolt kincsek változtatták meg a náci bírót

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok

Itt a Samsung új, windowsos laptopja, amely mindig fent van a neten

Itt a Samsung új, windowsos laptopja, amely mindig fent van a neten