szerző:
hvg.hu

Néhány perces állománygyűlést tartottak a HírTV-ben, ahol bejelentették az új vezetést. A Simicska Lajoshoz közel álló Csintalan Sándor nem csinál több műsort.

A HírTV működési feltételei biztosítottak, finanszírozható, jól működő tévét akar Nyerges Zsolt – mondta újságíróknak Csintalan Sándor, miről beszélt az új tulajdonos az állománygyűlésen. Arra a kérdésre, hogy várható-e irányváltás a tévénél – a korábbi hírek szerint Fidesz- illetve kormánybarát irányba hangolják –, Csintalan azt mondta,

a fantáziátokra bízom, mi fog történni,

de aki tudja, ki a felelős – a Magyar Időktől visszatért Szikszai Péter lesz a vezérigazgató-helyettes –, az sejtheti, mi lesz.

Három perc alatt elmondták az egészet, kirúgásokról, műsorok megszűnéséről nem volt szó – tette hozzá. "Ez a szeánsz nem erről szólt." A jövőt illetően "a nevekből minden következtetést le lehet vonni,

Szikszai nem arról híres, hogy nem vérengzik.

A 24.hu szerint Kálmán Olgát kirúgták, ezt Csintalan nem tudta kommentálni, ő csak saját magáról nyilatkozott. Az biztos, nem dolgozik együtt Szikszaival, távozik a csatornától. Úgy fogalmazott,

én ide be nem teszem a lábam.

A Magyar Idők, illetve a Karc FM tulajdonosa, Liszkay Gábor visszatér, hivatalosan tanácsadó lesz a csatornánál, a szakmai irányításra kérte fel Nyerges Zsolt, az új tulajdonos. A kurta állománygyűlésen bejelentették, hogy a tévétársaság vezérigazgatója Répásy Bálint lesz, Mentes Katalin lesz a csatorna új hírigazgatója, ő lényegében visszatér erre a posztra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!