szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A HírTV-nél a portaszolgálatot már éjszaka lecserélték, szerda reggel tízre pedig megérkezett Nyerges Zsolt tulaj és a csatorna most visszatérő ex-vezére, a kormánypárti média egyik prófétája, Liszkay Gábor is. Ő itt hivatalosan médiatanácsadó lesz, a menedzsmentet délelőtt mutatják be. Műsorok és műsorkészítők sorsa dől el, így távozik Kálmán Olga, Csintalan Sándor, veszélyben a Célpont és a Riasztás. Az új stáb egy része állítólag az Echo TV-től érkezik. Kövesse az eseményeket folyamatosan bővülő cikkünkben.

Cikkünk frissül

Kollégánknak sikerült lekapnia a HírTV székháza előtt a biztonsági embereket, amint kedélyesen beszélgetnek, majd bemennek az épületbe. A Valton biztonsági őreiről van szó, ők dolgoztak a G-nap előtt is a HírTV-nél. A székház előtt szerda reggel gyülekező társaság alighanem a szélnek eresztett emberek helyére felvett új csapat lesz. Úgy tudjuk, békésen zajlott le a biztonságiőr-csere.

©

A valtonosok a portán állnak, egy Hír TV-s dolgozó az épület előtt cigizve megjegyezte,

kicsit olyan, mint a Krím-félsziget.

HírTV-nél délelőtt fél tizenegyre hívták össze az állománygyűlést, amelyre megérkezett Nyerges Zsolt, az új tulajdonos és Liszkay Gábor, a Hír TV korábbi elnöke is (most a Magyar Idők ügyvezetője, többségi tulajdonosa, a Mediaworks igazgatósági tagja és elnök-vezérigazgatója, a Karc FM tulajdonosa), aki maga erősítette meg, hogy médiatanácsadó lesz.

Korábban forrásunk úgy fogalmazott,

nélküle nem lehet majd döntéseket hozni,

informátoraink szerint teljesen áthangolják, a Fidesz és a kormány irányába pacifikálják a HírTV-t. A vezetőséget is lecserélik, az új felállásról egyelőre csak találgatások vannak. Felvetődött, hogy Császár Attila vagy Élő Gábor lehet a hírigazgató, de fontos szerepet kaphat Szikszai Péter is.

Császár Attila volt az, aki az MTV-székház 2006-os ostromáról  tudósítva a Hír TV-ben bemondta, hogy "ez nem tüntetés, hanem forradalom."

Császár Attila jelenleg a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo TV-nél dolgozik, 2017. januárjában igazolt át, idén februártól lett a Híradó megbízott főszerkesztője, előtte műsorvezető és riporter volt.

Élő Gábor a Magyar Nemzet Online főszerkesztője volt, a Simicska-birodalom több más vezetőjével együtt jelentette be felmondását 2015. február 6-án, mire Simicska Lajos kirohant Orbán Viktor ellen, azt mondta, "Orbán egy geci." Élő jelenleg a szintén Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks stratégiai igazgatója. Szikszai korábban a Hír TV vezérigazgató helyettese volt, jelenleg a Magyar Idők főszerkesztő-helyettese. A polgárháborúról itt írtunk bővebben.

Nyerges Zsolt tulajdonos is megérkezett, de az állománygyűlés előtt nem akart nyilatkozni a várható átalakításokról.

 

Szerda délelőtt az Echo TV is a helyszínre érkezett volt hírtv-s kollégákkal. Nagy kérdés, hogy a mai napot melyik perspektívából mutatják majd be: az ellenség ostromaként vagy az eltévedt gyerek visszatéréseként?

Kisebb probléma lehet a váltással

A HírTV-nél nemrég volt csoportos létszámleépítés, amely most megnehezíti a bevonuló “erők” dolgát. A törvényi előírás miatt még másfél hónapig nem rúghatnak ki embereket, de nem is igazolhatnak újakat. Ettől még gyártó cégekkel szerződést bonthatnak és köthetnek. Kell tehát egy kis kreativitás.

A dolgozók úgy számolnak, 5-6 kulcsember cseréjével lehet működés közben átállítani a tévét, de ha ennél lényegesen több embert állítanak azonnal félre, akkor az adás is leállhat.

A műsoron még nem látszik semmi

A HírTV reggeli adásán nem lehetett észrevenni semmit a közelgő változásokból, ugyanúgy futottak az egyéb műsorok promói is - feltűnt a képernyőn Kálmán Olga és Csintalan Sándor fotója is, noha valószínű volt, hogy mindketten távoznak. A Magyar Hang például úgy értesült, Kálmán Olgával már reggel közölték, hogy mennie kell.

Csintalan Sándor munkatársunk előtt a maga részéről azt mondta, vagy felmond, vagy kirúgják, de biztos nem marad.

Informátoraink már a hét elején azt mondták, elképzelhetetlen, hogy Kálmán Olga a csatornánál maradjon. Hétfőn beszéltünk a műsorvezetővel, aki azt mondta, sajtóhírektől nem retten meg, készül az esti adásra. Kedd este is úgy búcsúzott el, holnap (vagyis szerdán) újra várja a nézőket. Ugyanakkor úgy tudjuk, más műsorban a héten már figyelni kellett az elköszönésre. Híresztelések terjednek a Hír TV-be készülő Echo tévésekről is.

Ahogy korábban megírtuk, a csatorna keddi műsorai rendben lementek, de este állítólag a teljes portaszolgálatot lecserélték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!

Orbán influenzaoltással indította a napot

Orbán influenzaoltással indította a napot

Ezeket a szemüvegeket azoknak tervezték, akik sokat játszanak a képernyő előtt

Ezeket a szemüvegeket azoknak tervezték, akik sokat játszanak a képernyő előtt