szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A HírTV-nél a portaszolgálatot már éjszaka lecserélték, szerda reggel tízre pedig megérkezett Nyerges Zsolt tulaj és a csatorna most visszatérő ex-vezére, a kormánypárti média egyik prófétája, Liszkay Gábor is. Ő itt hivatalosan médiatanácsadó lesz, a menedzsmentet délelőtt mutatják be. Műsorok és műsorkészítők sorsa dől el, így távozik Kálmán Olga, Csintalan Sándor, veszélyben a Célpont és a Riasztás. Az új stáb egy része állítólag az Echo TV-től érkezik. Kövesse az eseményeket folyamatosan bővülő cikkünkben.

Cikkünk frissül

Kollégánknak sikerült lekapnia a HírTV székháza előtt a biztonsági embereket, amint kedélyesen beszélgetnek, majd bemennek az épületbe. A Valton biztonsági őreiről van szó, ők dolgoztak a G-nap előtt is a HírTV-nél. A székház előtt szerda reggel gyülekező társaság alighanem a szélnek eresztett emberek helyére felvett új csapat lesz. Úgy tudjuk, békésen zajlott le a biztonságiőr-csere.

©

A valtonosok a portán állnak, egy Hír TV-s dolgozó az épület előtt cigizve megjegyezte,

kicsit olyan, mint a Krím-félsziget.

HírTV-nél délelőtt fél tizenegyre hívták össze az állománygyűlést, amelyre megérkezett Nyerges Zsolt, az új tulajdonos és Liszkay Gábor, a Hír TV korábbi elnöke is (most a Magyar Idők ügyvezetője, többségi tulajdonosa, a Mediaworks igazgatósági tagja és elnök-vezérigazgatója, a Karc FM tulajdonosa), aki maga erősítette meg, hogy médiatanácsadó lesz.

Korábban forrásunk úgy fogalmazott,

nélküle nem lehet majd döntéseket hozni,

informátoraink szerint teljesen áthangolják, a Fidesz és a kormány irányába pacifikálják a HírTV-t. A vezetőséget is lecserélik, az új felállásról egyelőre csak találgatások vannak. Felvetődött, hogy Császár Attila vagy Élő Gábor lehet a hírigazgató, de fontos szerepet kaphat Szikszai Péter is.

Császár Attila volt az, aki az MTV-székház 2006-os ostromáról  tudósítva a Hír TV-ben bemondta, hogy "ez nem tüntetés, hanem forradalom."

Császár Attila jelenleg a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo TV-nél dolgozik, 2017. januárjában igazolt át, idén februártól lett a Híradó megbízott főszerkesztője, előtte műsorvezető és riporter volt.

Élő Gábor a Magyar Nemzet Online főszerkesztője volt, a Simicska-birodalom több más vezetőjével együtt jelentette be felmondását 2015. február 6-án, mire Simicska Lajos kirohant Orbán Viktor ellen, azt mondta, "Orbán egy geci." Élő jelenleg a szintén Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks stratégiai igazgatója. Szikszai korábban a Hír TV vezérigazgató helyettese volt, jelenleg a Magyar Idők főszerkesztő-helyettese. A polgárháborúról itt írtunk bővebben.

Nyerges Zsolt tulajdonos is megérkezett, de az állománygyűlés előtt nem akart nyilatkozni a várható átalakításokról.

 

Szerda délelőtt az Echo TV is a helyszínre érkezett volt hírtv-s kollégákkal. Nagy kérdés, hogy a mai napot melyik perspektívából mutatják majd be: az ellenség ostromaként vagy az eltévedt gyerek visszatéréseként?

Kisebb probléma lehet a váltással

A HírTV-nél nemrég volt csoportos létszámleépítés, amely most megnehezíti a bevonuló “erők” dolgát. A törvényi előírás miatt még másfél hónapig nem rúghatnak ki embereket, de nem is igazolhatnak újakat. Ettől még gyártó cégekkel szerződést bonthatnak és köthetnek. Kell tehát egy kis kreativitás.

A dolgozók úgy számolnak, 5-6 kulcsember cseréjével lehet működés közben átállítani a tévét, de ha ennél lényegesen több embert állítanak azonnal félre, akkor az adás is leállhat.

A műsoron még nem látszik semmi

A HírTV reggeli adásán nem lehetett észrevenni semmit a közelgő változásokból, ugyanúgy futottak az egyéb műsorok promói is - feltűnt a képernyőn Kálmán Olga és Csintalan Sándor fotója is, noha valószínű volt, hogy mindketten távoznak. A Magyar Hang például úgy értesült, Kálmán Olgával már reggel közölték, hogy mennie kell.

Csintalan Sándor munkatársunk előtt a maga részéről azt mondta, vagy felmond, vagy kirúgják, de biztos nem marad.

Informátoraink már a hét elején azt mondták, elképzelhetetlen, hogy Kálmán Olga a csatornánál maradjon. Hétfőn beszéltünk a műsorvezetővel, aki azt mondta, sajtóhírektől nem retten meg, készül az esti adásra. Kedd este is úgy búcsúzott el, holnap (vagyis szerdán) újra várja a nézőket. Ugyanakkor úgy tudjuk, más műsorban a héten már figyelni kellett az elköszönésre. Híresztelések terjednek a Hír TV-be készülő Echo tévésekről is.

Ahogy korábban megírtuk, a csatorna keddi műsorai rendben lementek, de este állítólag a teljes portaszolgálatot lecserélték.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
60 milliárd eurós erődemonstrációt jelentett be a Volkswagen

60 milliárd eurós erődemonstrációt jelentett be a Volkswagen

Matolcsy és Varga párharcában dőlhet el, merre fordul a gazdaság

Matolcsy és Varga párharcában dőlhet el, merre fordul a gazdaság

Így néz ki a világ első vaginamúzeuma

Így néz ki a világ első vaginamúzeuma

Felfújható mellel tiltakoztak a Facebook ellen

Felfújható mellel tiltakoztak a Facebook ellen

Ezekről mindenképpen szokjon le, ha egészségesebben szeretne élni

Ezekről mindenképpen szokjon le, ha egészségesebben szeretne élni

HVG 40: Amikor Orbán nem volt híve a közjogi rendszer teljes felforgatásának

HVG 40: Amikor Orbán nem volt híve a közjogi rendszer teljes felforgatásának