szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mosolyogva küldött selyemzsinórt márciusban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hír Tv-nek. Az egyik kormányinfón a riporter arra volt kíváncsi, Magyarország honvédelmi kiadásai mikor érik el a NATO által elvárt szintet, a GDP 2 százalékát.

A válasz először 2022 majd 2024 volt, de Lázár hozzátette, ehhez tartani kell a mostani szintet, így minden évben lesz emelés és beszerzés is, a választásoktól függetlenül, a következő, 2022-es választási évben is lesz beszerzés.

„Akkor is meg fogjuk kérdezni” – válaszolt a riporter. „Ha lesznek még” – vágta rá Lázár, akinek annyira tetszett a saját poénja, hogy megismételte még egyszer,

ha lesz még Hír Tv.

„Lesz” – érkezett a válasz. „Akkor 2022-ben találkozunk és megbeszéljük” – mondta zavart mosollyal a politikus. „Ha még miniszter lesz” – reagált a Hír Tv munkatársa, és láthatóan megzavarta kissé Lázárt, mert azt találta mondani: „anélkül ember még lehetek azért, ha megengedi”.

 

Lázár Jánost Orbán Viktor a választás után élő adásban kirúgta, más miniszterekkel szemben nem adta meg a lehetőséget Lázárnak arra, hogy előadja a maga verzióját a távozásról – a többiek mind azzal érveltek, saját döntés alapján, más munka miatt nem tudták tovább vállalni a miniszterséget.

A Hír Tv-t pedig szerdán szántották be: Simicska Lajos kapitulációja után Nyerges Zsolt lett az új tulajdonos, a tévét Fidesz-, illetve kormánybaráttá hangolják Liszkay Gábor Magyar Idők tulajdonos szakmai tanácsaival. A tévénél tömeges létszámleépítést hajtottak végre, kirúgták a vezetőket, nem kerül többet képernyőre Kálmán Olga és Csintalan Sándor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fricska az EU-nak és az USA-nak a magyar–szerb–orosz gázüzlet

Fricska az EU-nak és az USA-nak a magyar–szerb–orosz gázüzlet

Magyarországra érkezett az új Opel Crossland

Magyarországra érkezett az új Opel Crossland

Rohamosan öregszik a magyarok autóállománya

Rohamosan öregszik a magyarok autóállománya