szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jövő szeptemberben akarják bevezetni.

Elkészült az új Nemzeti alaptanterv javaslata, amelynek szövegét hétfőn a projekt szakmai vezetője, Csépe Valéria benyújtja az Emmi-nek – írja az Index. A hvg.hu is úgy értesült, hogy elkészült az uniós projekt keretében kidolgozott dokumentum.

Az új Nemzeti alaptanterven tavaly ősszel kezdtek dolgozni Csépe Valéria vezetése alatt a munkacsoportok. Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter nemrég úgy nyilatkozott, hogy augusztus 6-ra elkészül a dokumentum, amelyet a pontosítások és véleményezések után 2019. szeptember elsejétől be is akarnak vezetni.

Csépe Valéria korábban azt mondta, a jelenlegi NAT-ban nem a gyerek van a középpontban, ezen szeretnének változtatni, ezzel együtt pedig azon is, hogy melyik tantárgyat milyen életkorban alapozzák meg. Akkor beszélt arról is, hogy szerinte Jókai helyett Harry Pottert érdemes olvastatni a kisiskolásokkal, és hogy az általános megismerő folyamatok elsajátítására akarnák helyezni a hangsúlyt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!