szerző:
hvg.hu

P. László attól retteg, hogy vegyszerekkel mérgezik, ezért nem eszik.

Úgy véli, erős gyógyszereket kevernek az életébe, ezért semmit nem fogyaszt, éhségsztrájkba kezdett a börtönben a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja – írja a Bors. A lap úgy tudja, a férfi öt napon át egy falatot nem evett, ezért elszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI).

P. László édesapja megerősítette a hírt, miszerint fia túlzásba vitte az éhségsztrájkot. “Nekem azt mondta, hogy miután nem evett, sokkal jobban érezte magát. És most megint vegyszereket kap az intézetben” – mondta a lapnak az idősebb P. László.

A robbantással gyanúsított férfi apja másfél éve kéri, hogy végezzenek el a fián toxikológiai vizsgálatokat, mert úgy gondolja, hogy erős gyógyszereket kapott a börtönben, és ezeknek a hatása miatt viselkedett furcsán például a tárgyalásokon.

A férfi szerint fia ugyanazokat a tüneteket produkálja, mint amiket a nyugtatók mellékhatásai is okozhatnak. A lapnak azt is mondta, hogy nem érti, miért nem végzik el a vizsgálatokat, ha a börtönnek nincs semmi takargatnivalója.

Idősebb P. László azt is mondta, hogy fiát már rég ki kellett volna engedni, “mert konkrétan nincs bizonyíték ellene. Magasság, testalkat és sok más körülmény, például a bomba leírása sem stimmel” – mondta az apa, hozzátéve, hogy ha kell, nemzetközi szervezetekhez fordul.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) a lap kérdésére annyit írt, hogy ha valaki a fegyintézet falai között megtagadja az ételt, a sztrájk alatt szigorú orvosi ellenőrzés alatt áll, és ha a fogvatartott egészségi állapota eléri a kritikus pontot, azonnal a központi kórházba kell vinni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!