szerző:
G. M.
Tetszett a cikk?

Az ember mindig vágyik az elismerésre, pláne olyan helyről, ahonnan semmi jóra nem számíthat. És bár eltelt pár nap, utólag azért csak megköszönjük Szájer József elismerő szavait. Azt mondta a Fidesz EP-képviselője, hogy:

"a polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható."

Ha tehát jól értjük Szájert, akkor a baloldali túlsúly a médiafogyasztásban mutatkozik már csak meg. Ha azt nézzük, hogy hány jobboldali sajtótermék van, és hány baloldali, akkor Szájer is látja a jobboldali dominanciát. Hiszen felsorolni is hosszú, hogy az elmúlt években hány sajtóterméket vásárolt fel vagy alapított felső sugallatra Mészáros Lőrinc, Nyerges Zsolt, Andy Vajna, Schmidt Mária, Matolcsy Ádám, Liszkay Gábor, Tombor András és a Habony-művek. Ennek Szájer tehát örül is, bár talán az számára is keserű emlék, hogy ehhez Medgyessy Péter kellett, mert nélküle nem jutott volna az Orbán Viktor–Simicska Lajos-kettősnek az eszébe ilyesmi.

Ha viszont Szájer is elismeri, hogy a médiaelőállítási oldalon már jobboldali túlsúly van, DE a médiafogyasztásban még baloldali, akkor valójában az EP-képviselő azt mondja, hogy a "jobboldalinak" becézett kormánysajtó nehezen olvasható, míg az általa "baloldalinak" nevezett, valójában simán kritikus sajtó viszont olvasmányos. Ennek az oka pedig kizárólag minőségi lehet. Köszönjük Szájernek munkánk megerősítését, nem tőle vártuk!

Már csak a hirdetési bevételekben mutatkozó jobboldali dominanciát kéne Szájernek elmagyaráznia. Nem lenne nehéz, csak akkor nem bújhatna Medgyessy Péter háta mögé...

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mandulás lett az idei év tortája – kihirdették a győztest

Mandulás lett az idei év tortája – kihirdették a győztest

Szeretettel a Vajdaságból: Olvass apróhirdetéseket, és megtudod, milyen az életünk!

Szeretettel a Vajdaságból: Olvass apróhirdetéseket, és megtudod, milyen az életünk!

Könnyű testi sértéssel gyanúsítják az ORFK egyik vezetőjét

Könnyű testi sértéssel gyanúsítják az ORFK egyik vezetőjét